Gazete Vatan Logo

PKK'ya büyük operasyon

Şırnak dağlarında PKK'ya yönelik olarak yaklaşık 20 bin asker, korucu ve özel harekat timlerinin katıldığı operasyon başlatıldı. YENİ

Hava destekli operasyona yaklaşık 10 Kobra, Süper Kobra ve Sikorsky helikopter katılırken, Bestler Dereler bölgesinde zaman zaman sıcak temas sağlandığı belirtildi.

Şırnak'ın Gabar, Cudi, Küpeli, Namaz Dağları ile Harimye, Sinat, Yeditepe, Mese, Mergi, Hilizya ve Dersu bölgelerinde kapsamlı operasyon başlatıldı. Operasyona, çok sayıda köy korucusunun yanı sıra yaklaşık 20 bin asker ve özel harekat timleri katıldı. Operasyon bölgelerine yakın yerlere araçlarla sürekli asker takviyesi yapılırken, özellikle Bestler Dereler bölgesinde zaman zaman PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlandığı belirtildi.

Şırnak'ta bulunan 23'üncü Jandarma Tümen Sınır Komutanlığınca yürütülen operasyonlara, Bolu Komando Tugay komutanlığı, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı, Gabar Dağı'nda bulunan Akçay Piyade Tugayı, Şırnak İl Jandarma Alay Komutanlığı, Şenoba Taktik Sınır Alay Komutanlığı, Gülyazı Taktik Sınır Alay Komutanlığı, Beytüşşebap Jandarma Komando Alay Komutanlığı, Silopi Jandarma Hudut Tabur Komutanlığı timleri de katılıyor. Karadan yürütülen operasyonlara Kobra, Süper Kobra ve Skorski Helikopterleri de destek veriyor.



Haberin Devamı