Aşınmamış diri yüzler! Bıyıklı hanımefendiler!

Aslında birleşmelerin kurultaylarda olması gerekirdi. Meydanların ittirmesiyle değil, kurultayların dirilmesiyle partiler birleşseydi, yeni yüzler de gelecekti

Haberin Devamı

Aslında birleşmelerin kurultaylarda olması gerekirdi. Meydanların ittirmesiyle değil, kurultayların dirilmesiyle partiler birleşseydi, yeni yüzler de gelecekti.

Yıpranmamış!
Dipdiri yüzler.
Aşınmamış!
Dinamik kadrolar!

Partilerin olağanüstü kurultaylarında ortaya çıkacak olan yeni liderin eski lideri indirmesi, başka bir deyimle “dövmesiyle” olacaktı.

Lider kurultaydan çıkar.
Ve döverek çıkar.
Ecevit, İnönü’yü dövdü.
Lider oldu.
Baykal, Ecevit’i dövdü.
Lider oldu.
Özal, Sunalp’i dövdü.
Lider oldu.
Demirel, orduyu dövdü.
Lider oldu.
Çiller, Demirel’i dövdü.
Yılmaz, Özal’ı dövdü.
Lider oldular.

Tayyip Erdoğan da hocası Necmettin Erbakan’ı döverek “karizması yüksek” lider oldu. Aniden gözü dönmüş bir seçim sürecine girdiğimiz için, partiler kurultaylarını toplayıp eski lideri dövecek yeni liderler de bulamadığı için meydanların zorlamasıyla birleştiler ama “yıpranmamış yeni yüzler ve aşınmamış dinamik kadrolarla” halkın önüne çıkamadılar.

Gazetelerde haberler!
Terbiye görmemiş!
Doğrulanmamış!
Kesin olmayan haberler!

Soysal demokrat çizginin yüzlerinden CHP’li Mustafa Sarıgül, Hikmet Çetin, Celal Doğan, sağcı muhafazakâr Mehmet Ağar’ın partisine gidecekmiş; solcu Ecevit’in iktidarında bakanlık yapmış İstemihan Talay, milliyetçi MHP’ye gidecek, eski MHP’li Yaşar Okuyan ile sağcı İlhan Kesici solcu CHP’ye gelecekmiş.

Partiler yeni lider bulamadı.

Yeni yüzler de bulamıyor.

İktidar partisi AKP’ye ise Başbakanlığa bağlı kurumlardan 35, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı birimlerden de 25 kişi olmak üzere “devlette üst kademeden maaş alarak son güne kadar beklemiş toplam 60 kişi” girecekmiş. Tek kelimeyle ayıptır, devlet maaşıyla iktidar partisine kapaklanmaktır.

Halk meydanlarda!
Birleşme istiyor.
Aslında değişme istiyor.
Kim yapacak değişimi?

Kim hazırlayacak “değişim vaat eden” yeni programları, projeleri, çözümleri?..

Yoksulun, çaresizin; köyden yeni göç ettiği için iktidar belediyelerinin erzak torbasına mahkûm edilmiş milyonlarca umarsızın; büyümeden payını alamamış işçinin, memurun, çiftçinin, emeklinin, esnafın, sayıları 5 milyona ulaşan lise ve üniversite mezunu işsiz gencin “Evet, işte aradığım parti” diyebileceği yeni yüzler ve diri kadroları bu partiler nereden, nasıl, hangi lider becerisiyle bulacak?

Bir de zengin kızları var!
Zengin kocaları olan!
Evli ya da bekâr!

Kara yeniçeri bıyığı yapıştırıyorlar üst dudaklarına, “Bıyıklı Kadınlar” diye gazetelere poz verip dikkat çekmeye çalışıyorlar. Kocaları ve babaları onlara her istediklerini verdiğinden, şimdi “siyaset yapmak için kendilerine birer parti verilmesini” istiyorlar.

Bıyıklı hanımefendiler!

Bugüne kadar durmuşlar.

Partilere girip çalışmamışlar; yoksulun, çaresizin, işsizin, memurun, işçinin, çiftçinin, esnafın, emeklinin mahallesine, evine, dükkânına, tarlasına gidip onu hiç dinlememişler, şimdi “parti liderleri, kadın kotasını artırsın, bizi milletvekili yapsın, bakan koltuğuna oturtsun” diye yapma yeniçeri bıyığıyla dikkat çekiyorlar.

Halk ise kararlı!
Aşınmamış diri yüz.
Dinamik kadro!
Çare program bekliyor.
Haberiniz olsun.

DİĞER YENİ YAZILAR