Gazete Vatan Logo

Rüzgara karşı uçan pilotun yakıtı bitti zorunlu iniş yaptı

Yunanistan’ın Kelkira Havalimanı’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’na hareket eden özel uçağın iletişimi Bergama üzerinde kesildi

‘4 litre yakıtım kalmıştı’

Çek Cumhuriyeti’nde yaşayan ve tek kişilik uçakları olan Premysl Sedivy (33) ve arkadaşları, 3 ayrı özel uçakla Yunanistan’ın Kelkira Havalimanı’ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmek üzere hareket etti. Sedviy’nin kullandığı uçak, telsiz ve radyo bağlantısı Bergama üzerindeyken kesildi. Yapılan araştırmada uçağın, saat 20.15’te, Bursa Yenişehir Havaalanı’na hiçbir aletli iniş sisteminden yararlanmadan ve kule ile irtibat kurmadan indiği belirlendi.

Yunanistan’dan kalkan diğer iki uçak ise saat 20.05’te sorunsuz olarak İstanbul’daki Sabiha Gökçen Havalimanı’na indi. Bursa’ya zorunlu iniş yapan Sedivy, rüzgarın uçaktaki yakıt hesabını olumsuz etkilediğini belirtirken, “4 litre yakıtım kalmıştı. İstanbul’a inemeyeceğimi anladım. Bu nedenle zorunlu iniş yapacak yer aradım ve Yenişehir’e indim. Burada çok iyi karşılandım. Yakıt aldım önce İstanbul’a ardından Bulgaristan’a gideceğim” dedi.