Gazete Vatan Logo
Futbol Manchester Milan'ı 90'da geçti

Manchester Milan'ı 90'da geçti

Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçında M. United, Milan'ı Rooney'nin son dakika golüyle 3-2 yendi VİDEO Foto Galeri

Dev mücadelede Manchester UTD maça hızlı başlayan taraftı ve maçın daha 5. dakikasında Christiano Ronaldo'nun kafa golüyle 1-0 öne geçti fakat maçı bırakmayan Milan süper yıldızı Kaka'nın muhteşem oyununyla önce beraberliği sonra da galibiyeti yakaladı. İlk devresi bu skorla biten karşılaşmada 2. devre İngiliz ekibinin yoğun baskısı vardı. Özellikle Rooney'le tehlikeler yaratan Manchester yine bu oyuncunun 59 ve 90+1de attığı gollerle maçı 3-2 almasını bildi. İngiliz taraftarlar son dakikada gelen golle çılgınlar gibi sevindi. Milan yenilmesine rağmen 2 gol attığı deplasman maçından ümitli döndü. Diğer yandan Şampiyonlar liginde bugün oynanacak diğer bir mücadelede ise Chelsea-Liverpool kapışması yaşanacak.
Sağ köşede son iki yılın Premier Lig şampiyonu, Shevchenko, Lampard, Drogba, Ballack, Cech ve Mourinho’lu Chelsea, sol köşede ise 2005 Şampiyonlar Şampiyonu Gerrard, Crouch, Luis Garcia ve Benitez’li Liverpool. Bu belki boksta ağır siklet unvan maçı değil ancak takımların formları ve oynadıkları makina düzenindeki oyun bizi müthiş bir futbol ziyafeti beklentisine itiyor.

CHELSEA REKABET SEVER
İki takımı derinlemesine incelelersek; Chelsea, el değiştirmesinin ardından Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterdi göstereli dev rekabetler yarattı. Barcelona karşılaşmalarında nefeslerin kesilmesi, Liverpool maçlarında da sistemlerin çarpışmasıyla bu dev mücadelelere faklı anlamlar yüklendi. Son iki yılda uzun yıllar hasret kalınan Premier Lig şampiyonluklarının üst üste gelmesinin ardından Chelsea’de gözler kupaların en büyüğüne çevrildi. Maviler Barça’lı ve Bremen’li gruptan lider çıktı. İlk turda Porto’yu sonra çeyrek finalde Valencia’yı eledi.

25’TE 20 GALİBİYET
Liverpool ise ilk turda zor gözüken Barcelona’yı deplasmanda yenerek eledikten sonra, PSV’yi rahat geçti ve yarı finale çıktı. Liverpool sezona berbat girip, son bölümde forma girdi. Son 25 maçın 20’sini kazandı. Chelsea’de cezalı Essien, Liverpool’da ise sakat Kewell yok. Bu takımlar arasındaki maçlarda skor ne olursa olsun nefis bir mücadele olacağı kesin. Maç 21.45’te Star’da.


Haberin Devamı