Gazete Vatan Logo
Futbol Şeytan çarptı

Şeytan çarptı

Devler Ligi yarı finalinde kendi evindeki maçta Kaka’ya iki kez boyun eğdi ancak ‘altın çocuk’ Rooney’nin son dakikadaki golü Milan’ı devirdi

Bir tarafta ideal defans dörtlüsünün tamamını sakatlıklar nedeniyle tribünde oturtan M.United, bir tarafta ise en formda oyuncusu Ronaldo’yu UEFA kuralları nedeniyle sahaya süremeyen Milan. İkisi toplam 8 kez Avrupa Şampiyonu olmuş bu takımlar eksik de olsa ellerinde yine de göz kamaştırıcı yıldızlar vardı. 5. dakikada M.United kornerinde C.Ronaldo kafayı vurdu; Dida bir çeldi olmadı, ikinci kez çeldi gol oldu: 1-0. Tek bacaklı Murat Şahin olsa bu topu kurtarırdı!

ATİNA’NIN YOLU AÇILDI!
Herkes bu golden sonra Manchester’dan yeni bir Roma zaferi beklemeye başlamıştı. Ama Milan’ın Kaka’sı vardı. 22’de, Devler Ligi’ni 3 ayrı takımla kazanan Seedorf topu Kaka’ya gönderdi. Brezilyalı Baki Mercimek’i geçer gibi rakiplerinden sıyrıldı: 1-1. Kaka durmak bilmiyordu. 33’te Dida’nın degajında M.United savunmasının şaşkın yedekleri birbirinin üzerine düşünce Kaka affetmedi: 1-2.

2. yarının başında Milan maçın kontrolünü eline almış gibiydi. Ne zaman Gattuso sakatlandı, Milan’ın pili bitti. 59’da Scholes’un pasında Rooney eşitliği getirdi: 2-2. Sonrasında müthiş bir Manchester United baskısı vardı. 90’da Rooney beklenmeyen bir yerden, beklenmeyen bir şut çıkardı ve belki de Atina’daki finalin yolunu açtı: 3-2.

Haberin Devamı