Gazete Vatan Logo

Barış Hareketi geliyor

Barış ve İnsan Hakları savunucuları tek çatı altında toplanacak. Yaşar Kemal, Orhan Doğan, Cengiz Güleç, Aydın Çubukçu sekretaryada görev yapacak

Ankara’da 14-15 Ocak tarihleri arasında düzenlenen “Türkiye Barışını Arıyor” konferansının katılımcıları, Kürt sorunu konusundaki barışçıl çabaların sürekli olması için, “Barış Hareketi” oluşturma kararı aldı.

İnsan Hakları Derneği, Barış ve Diyalog Girişimi, Mazlum-Der, Türk Tabipleri Birliği gibi kuruluşlar da Barış Hareketi içerisinde yer alacak. Başkanlık sisteminin olmayacağı Barış Hareketi bünyesinde oluşturulacak sekretaryada söz konusu STK’ların yöneticileri ile yazar, aydın ve sanatçılar bulunacak. Yazar Yaşar Kemal, DEP eski Milletvekili Orhan Doğan, yazar-felsefeci Aydın Çubukçu, siyasetçi Cengiz Güleç’in de sekretaryada görev yapacağı belirtiliyor.

Barış Hareketi düzenleyeceği toplantı, panel ve konferanslarla Türkiye’deki Kürt sorunu ve insan hakları ihlalleri gibi konuların ancak barışçıl çabalarla çözülebileceğine dikkat çekecek. Barış Hareketi oluşumunun ardından, siyasi partilerle de temasa geçerek kuruluş amaçları hakkında bilgi verecek. Örgüt, ’hareket’ adıyla çalışmalarını sürdürecek, tüzel kişiliği bulunmayacak.

“Türkiye Barışını Arıyor” konferansından bir grup insan hakları savunucuları iki ay süren bir çalışmayla, hedeflerini yerel düzeyde düzenlenen toplantılarla insan hakları örgütleri temsilcilerine aktardı. Barış Hareketi, Mayıs ayında düzenleyeceği bir toplantı ile hedeflerini kamuoyuna duyuracak.

Haberin Devamı