Gecenin bir vakti tırsınca...

Önceki gece benim için erken sayılabilecek bir saatte geldim eve. Sanırım 00.00’ı geçiyordu

Haberin Devamı

Önceki gece benim için erken sayılabilecek bir saatte geldim eve. Sanırım 00.00’ı geçiyordu. Biraz Joy FM takıldıktan sonra baktım televizyonda ne var ne yok diye. Star’da tanıdık bir yüze rastlayınca kaldım. Mesut Yar (hatırlarsanız radyoculuk zamanından bir atışmışlığımız vardı kendisiyle), Dosta Doğru programının konuğuydu. Bilmem hiç rastladınız mı enteresan bir program.

Adının Nihat Hatipoğlu olduğunu öğrendiğim, sesiyle de nurlu yüzüyle de insana huzur veren bir amca, dinle ilgili kafamızı karıştıran ne kadar soru varsa yanıtlıyor. Mesela ‘günahkar kulun kulağına ne fısıldanacak?’ diye sormuş birisi. Hocam başladı anlatmaya. Kimine merhamet fısıldanacak, kimine...

Derken ‘ölen kişinin ruhu ne olacak’ gibi acayip yerlere geldi konu. Hayır, normal bir saatte yayınlansa ‘yusuf yusuf’lamazdım ama gecenin bir vakti, evde tek başına izlenecek bir program değilmiş yani.

O kadar da güzel anlatıyor ki hocam... Keşke daha erken saatlerde, mesela haber öncesi kuşakta falan yayınlansa. Benim gibi günahkârlar da nasiplenir o zaman.

Fazla öteki alem bahsi açılınca tırstım tabii, attım kendimi sokağa.

Zorun neydi, başka kanala geçseydin demeyiniz. Hocam çok etkili. Zaplamak da kafi gelmedi. Gecenin o saati nereye gidilir peki?.. -Bildiğim- üç seçenek vardı. Evime en yakın olanı seçtim. Siz de bakın, neresi uyarsa atın kendinizi tırsınca.

‘24 saat açık’lar...
a)Chocolate: Maçka ve Kalamış’ta ‘iyi ki var’ dediğimiz durağımız. 24 saat hizmetteler maşallah. Hangi saat giderseniz gidin mönüden dilediğinizi seçebilirsiniz. Benim tavsiyem Vasfiye köftesi. Ve bir kaşığa kırkının birden sığdığı mantısı. Öyle ‘yiyip içtiniz kalkın’ diyen garsonlar da yok üstelik. Uzun uzun oturabilirsiniz. Daha önce muştuladığım gibi Bodrum Chocolate önümüzdeki hafta açılıyor. Yaz-kış hizmette olacak. Yakında Hillside Trio’da da karşınıza çıkacaklar. Ve -SOR Group’un affına sığınarak- bir son dakika haberi: Bakırköylüler de çok yakında Chocolate keyfine kavuşacak.

b) Bodrum Mantı: Arnavutköy’deki 24 saat açık adreslerden. Gecenin bir vakti mantı aş eren burada alıyor soluğu. Bana sorarsanız çökertme kebabını da denemelisiniz. Hangi saat giderseniz gidin iskender kebap bulmanız da garanti. İki aydır Şaşkınbakkal’da da hizmet veren Bodrum Mantı, adını aldığı Bodrum-Türkbükü’nde de önümüzdeki günlerde bir şube açıyor. Benden müjdesi.

c)Tesadüf Cafe: Karşı’dan bir adres daha vereyim de iyice gönülleri olsun o cenahtakilerin. Sitemler geliyor sonra, ‘Biz üvey evlat mıyız?’ diye. Fenerbahçe sahilindeki Tesadüf Cafe de 24 saat hizmette. Her saat çay bahçesi usulü -ince belli bardak ve kırmızı/beyaz melamin tabaklarda- servis edilen taze demleme çay olması buranın güzelliği. Avrupa Yakası’ndakilere de uzak gelmesin. Benim Karadenizli, Etiler’deki bir mekân çıkışında götürmüştü beni. Yeter ki kaçmak isteyin siz uzaklar(ınız)a. Bir götüren bulunur illa ki.

DİĞER YENİ YAZILAR