Gazete Vatan Logo

Mumcu'dan AK Parti'ye büyük öfke!

367 görüşünü Teziç'in 25 yıl önceki teziyle destekleyen Erkan Mumcu'yu AK Parti'lilerin 'TSK bildirisini biliyordu' sataşması küplere bindirdi.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören teklif Meclis'te görüşülüyor. Sert tartışmaların yaşandığı Genel Kurul'da Erkan Mumcu konuştu. Ak Parti'yi hedef seçen Mumcu'nun açıklamaları özetle şöyleydi:

"Artık yeni bir sistem ortaya konulmalıdır. Sistemi daha demokratik hale getirecek bu düzenleme yapılmalıdır.

500 yıldır Kast sistemi sistemi vardı. Artık bu egemenlik hakkı halka verilmelidir. Cumhurbaşkanlığını kimin seçeceği konusunda uzlaşılması şarttır. Bugün, millet egemenliğinin gereğinin gelip gelmeyeceğini tartışıyoruz.

Burada anamuhalaefetin eleştirilerine de hak vermek lazım. Siz 5 yıldır buradaydınız. Ancak bu düzenlemeyi bugün buraya getirdiniz.

367 tartışmaları ile ilgili CHP'nin peşine takılmış süreci baltalamışız. Peki kaç yıldır söylediğimiz Anayasa değişikliğini bugün gündeme getiren sizler bizim peşimize mi takıldınız? Siz bir bozuk düzene değişiklik getirmek için iktidara geldiniz. Hangi yasağı kaldırdınız? Tarih her gerçeği ortaya çıkaracaktır.

367 için oylamaya niye katılmadınız diyorsunuz. Bu 367 konusunu ciddiye almayarak en büyük hatayı yaptınız. Bu konu o kadar ciddi idi ki tam 25 yıl önce Prof. Dr. Erdoğan Teziç, bunu profesörlük tezi olarak verdi. Bir tuzak olarak bu madde Anayasa'ya konuldu. Ben bu tartışmaları milletin vicdanına bırakıyorum. Halk seçsin halk seçsin diyorsunuz. 5 senedir nerdeydiniz? Demokrasiyi dilinizden düşürmüyorsunuz. Anavatan Partisi'nin hazine yardımı almasını engellemek için pek iştahlıydınız. Burada anamuhalefet partisine de seslenmek istiyorum. Hani sizin savunduğunuz doğrular. Bu mu sizin dürüstlüğünüz?

Millet iradesinin karşısında dimdik duramadınız. İşliniz gücünüz bitlenmek. İşiniz gücünüz hesap yapmak. Kimin kimden kaçtığını iyi biliyor. Ha millet sorar sormaz onu bilemem. Ahalinin fikirlerine yön vermekte mahirsinizdir. Mahşeri vicdan sizi mahkum etmiştir. Bitti bu iş. Olanların sorumlusu sizsiniz.

28 Şubat sürecinin bu ülkeye nelere mal olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. 28 Şubat mağdurlarının

Sizde domokratik özgüven demokratik ceseret yok. Çünkü kendi içinizde kuşku duyuyoruz. Kimseye bundan sonra yalandan somun pehlivanlığı yaptırmayacağız. AK Parti saflarından TSK bildirinden haberi olduğu yönünde sataşmalara kızan Mumcu, "Haberi olmayıp da oldu diyen şerefsizdir namussuzdur." dedi.

Meclis'te oturan kabine üyesi bakanları gösteren Mumcu, "Haberi olanlar işte orada oturuyor. Haberi olup da açıklamayan şerefsizdir, namussuzdur. Burda bir babayiğitin çıkıp bunu açıklamasını bekliyoruz" şeklinde sert bir ifade kullandı."


Haberin Devamı