Gazete Vatan Logo

Milyonlar bugün Alsancak'ta

Ankara Tandoğan’da start alan, İstanbul Çağlayan’da tsunamiye dönen Cumhuriyet dalgası, bugün İzmir Gündoğdu Meydanı’na akacak...

BİR ay içinde tüm yurdu saran, milyonları meydanlara döken Cumhuriyet Mitingleri, bugün İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak dev mitingle sona eriyor. Mitingten bir gün önce (dün) İzmir sokaklarına çıktık. Dört bir yanı bayraklarla süsleyen İzmirliler bir konuyu akıllarından çıkaramamış. Erdoğan’ın, 3 Kasım’da AKP’nin İzmir’den yüzde 17 oy alması üzerine, 18 Aralık 2005’te partililerine “İzmir’e yakıştırılan bazı ifadeler vardır ya, inşallah bu yakıştırmaları ilk seçimde silip atacaktır üzerinden” demesini unutamamışlar. Konuştuğumuz herkes lafı dönüp dolaşıp bu konuya getiriyor, “Bugünkü miting, Gavur İzmir’in rövanşı olacak” diyor.

Kordon trafiğe kapalı

İzmir mitinge çok sıkı hazırlandı. Alsancak Limanı, Gündoğdu Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı’nı bünyesinde bulunduran ve 1.5 milyon kapasiteli miting alanında 3 bin polis görev yapacak. Saat 10.00-14.00 arasındaki miting için 1. Kordon trafiğe kapatılacak. 1. Kordon dolarsa 2. Kordon da kapanacak.

Ulaşıma ek seferler

Ulaşımda da bir dizi önlem alındı. Metroya 5, 7.5 ve 10 dakika zaman aralıklarında 5 ek sefer kondu. Karşıyaka ve Bostanlı vapur seferleri de yoğunlaştırıldı. Otobüslerin sefer sayıları artırılırken Teleferik, Atakent, Buca ve Bornova’dan kent merkezine 06:00’-dan gece 24:00’e kadar ek seferler kondu.

Haberin Devamı