Gazete Vatan Logo

Eşini aldatanlara İsrail usulü takip

İsrailli Track Tec, birçok alanda kullanılan yer tespit cihazı DPL ile Türkiye’ye geliyor. Artık kaçış yok

Türk şirketi Artec ile işbirliği yapan DPL, eşini kıskanan bay ve bayanlara, sevdiklerinin alkollü araç kullanmasından korkanlara onları izleme imkanı sunacak. Trac Tec 20 bin adet DPL satıldığında Türkiye’de yatırım yapmayı planlıyor.

Motorola, Intel, Toshiba ve HP gibi bilişim devlerine teknoloji üreten İsrailli Kai-Tek bünyesindeki Track Tek, şirketlerin her türlü operasyonunu uydu aracılığıyla takip edebileceği çok amaçlı yer tespit ve araç takip cihazı DPL’yi Türkiye’ye getiriyor. DPL, bankaların zırhlı araçlarına, mücevher ve değerli kağıt taşınan çantalara, lüks otomobillere veya dondurma aracına konulabiliyor. Eşinin hangi saatte nerede olduğunu görmek isteyen eşler de cihazı araçlarına taktırabiliyor. Sistemde sorun çıktığında kontrol noktasına anında SMS veya e-mail ile uyarı gidiyor. Cihazın kablosu koparılsa bile içindeki batarya sayesinde 4-5 saat boyunca nerede olduğu izlenebiliyor.

Alkollü varsa uyaracak
Kişisel kullanımda sürücünün alkollü olması halinde de gerekli kişi veya kontrol noktasına anında uyarı yapılarak sürücüyle temas kurulabiliyor. Böylece kaza ve ölüm riski azaltılıyor. Şirketlerde verimliliği artıran sistemi Türk ortağı Artec ile pazara sunacak olan Track Tec, satışları 20 bin adedi geçtiğinde Türkiye’de üretim yapmak için harekete geçecek. Kai Tec’in kurucusu ve CEO’su David Frachi, “Başlangıçta 2-3 milyon dolarlık yatırım yapıp en az 300 kişiye iş yaratacağız. İhracat arttıkça 8 milyon dolara çıkarız” dedi.

Satış hedefi 50 bin adet
Artec’in Genel Müdürü Kubilay Özçelik ise ilk yıl 50 bin adet DPL satmayı hedeflediklerini söyledi. DPL’in özellikle lojistik firmalarına tek merkezden denetim yapma imkanı sağladığını kaydeden Özçelik, “Şirketler, araçlarını çalınmaya karşı koruduğu gibi sürücülerin hız, araçların ısı kontrolü gibi hassas konuları merkezden denetleyebilir. Araçların akaryakıtından, nerede olduğuna kadar her bilgi SMS, e-mail ile anında gönderiliyor. Cihaz kasko maliyetini de indiriyor” diye konuştu.

Artec, DPL cihazlarını şirketlerde test etmeye başladı. Deneme yapan kurumlar arasında Aras Kargo, Merkez Bankası, Halk Bankası, Novartis, Emniyet Gıda, Harley Davidson, Bahçıvan, Altur gibi şirketler var.

Haberin Devamı