Gazete Vatan Logo
Futbol ‘Hakemleri Çulcu değil Kınalı atıyor’

‘Hakemleri Çulcu değil Kınalı atıyor’

Ahmet Çakar'dan öyle bir iddia ortaya attı ki... Ünlü yorumcuya göre Mustafa Çulcu by-pass ediliyor

FUTBOL yorumcusu ve Sabah Gazetesi yazarı Ahmet Çakar, dün hakem atamalarıyla ilgili son derece ilginç bir iddia ortaya attı. Çakar, hakemleri MHK Başkanı Mustafa Çulcu’nun atamadığını ileri sürerek, şu açıklamada bulundu: “Her şey Kemal Kapulluoğlu’nun istifasıyla başladı. Çünkü o günlerde ’derin federasyon’ Mustafa Çulcu’yu ’by-pass’ etme kararı aldı. Şu anda hakemleri Mustafa Çulcu atamıyor.

MHK üyeleri arasında kod adının ’kınalı’ olduğu bilinen bir üye tarafından bütün işler organize ediliyor. Maalesef Türk futbolunda son dönemde yaşanan olaylar ‘Susurluk skandalını’ bile geride bıraktı. Bir takımın sezon başından beri 7-8 net penaltısı verilmiyorsa, ben bunun altında kötü şeyler ararım.”

‘KINALI’DAN YANIT:
AHMET Çakar’ın, MHK Başkanı Mustafa Çulcu’yu pasifize ederek ’kınalı’ lakabıyla hakem atamalarını yaptığını iddia ettiği kişinin, MHK üyesi Mevlut Güzel olduğu öne sürüldü. Konuyla ilgili VATAN’ın sorularını yanıtlayan Mevlüt Güzel ise şöyle konuştu: “Eskiden Şenes Erzik döneminde saçlarımı boyatırdım. O zamandan bu yana bana ’kınalı’ derler. Şu anda herkesin bildiği gibi boyatmıyorum. Yine de camiada ’kınalı’ şeklinde tanınırım

‘KARARLAR ORTAK ALINIR’
HAKEM atamalarına gelince; benim tek başıma hakem ataması yapmam hiçbir şekilde söz konusu değil. Biz 5 kişilik bir ekibiz. Toplantıda herkes kendi fikrini açıklar. En doğru atamayı yapmaya çalışırız. Eğer farklı isimler ortaya çıkarsa, aramızda oylamaya gideriz. Bugüne kadar hep böyle oldu, bundan sonra da aynı şekilde devam edecek. ”

Haberin Devamı