Gazete Vatan Logo

253 milyon YTL’lik proje daha maketi çizilmeden el değiştirdi

Bahçeşehir’deki proje, maketi bile çizilmeden el değiştirdi. Projenin yeni sahibi Yapı Endüstrisi oldu

TOKİ’nİn Bahçeşehir’deki arsaları üzerine inşa edilecek proje daha maketi hazırlanmadan el değiştirdi. AA Grup-Demirkaya ve Mehmet Çelik’in üçlü konsorsiyum ile TOKİ’den ihale ile aldığı projenin yeni sahibi Bodrum’da yaptığı projeleriyle tanınan Yapı Endüstrisi oldu. Bahçeşehir 7. ve 8. Bölge’deki toplam 77 bin metrekare arsa üzerinde 127 bin metrekare inşaat yapılabilecek. Projeyle ilgili 253 milyon YTL hasılat taahhütü ve bundan TOKİ’ye yüzde 38 oranında pay verilecek. Proje tamamlandığında TOKİ’nin payına 96 milyon YTL düşecek.

Projenin 21 bin metrekaresinin çarşı ve geriye kalan alanının konut olacağını kaydeden Yapı Endüstrisi Yönetim Kurulu Başkanı Süha Yılmaz, şunları söyledi: “Projenin yarısı 1 oda 1 salon ile 2 oda 1 salon dairelerden oluşacak. Yüzde 45’ini ise 3 oda 1 salon dairelere ayıracağız. 3+1’in üzerindeki dairelere hobi bahçesi vereceğiz. Küçük dairelerin 1 araçlık, büyük dairelerin ise 2 araçlık otoparkı olacak. Projedeki dairelerin ilk yüzde 30’luk kısmını 1.500 ile 1.700 YTL arasında fiyatlardan satacağız. İlk alanların kazançlı çıkacağı sistem kuracağız.”

Projedeki alışveriş merkezi için yabancı fonlar tarafından kapılarının çalındığını belirten Yılmaz, “Çarşıyı satabiliriz de yabancı ortak da alabiliriz. Sonuçta proje tamamlandığında 100 ile 150 milyon dolar değerinde bir çarşıdan bahsediyor olacağız” dedi.

Haberin Devamı