Gazete Vatan Logo

Kanal 7’ye ‘8 milyon euro’ baskını!

Frankfurt Savcılığı Deniz Feneri Derneği için toplanan 16 milyon euronun yarısının Kanal 7’ye aktarıldığını iddia etti

Kanal 7 INT baskınına 340 polis katıldı. Savcılık, Avrupa Deniz Feneri’nin topladığı 16 milyon euronun 8 milyon eurosunu Kanal 7 INT’in aldığını öne sürüyor...

Avrupa’da yayın yapan Kanal 7 INT Televizyonu’na, Almanya Deniz Feneri Derneği’nin topladığı 16 milyon euroluk yardımın 8 milyon eurosunun aktarıldığı iddiasıyla baskın yapıldı. Konu ile ilgili olarak basın mensuplarını bilgilendiren savcılık sözcüsü Doris Möller-Scheu, Deniz Feneri programından elde edilen yardım gelirinin bir kısmının Kanal 7 televizyonuna aktarıldığını iddia etti. Toplam 2 savcı ve 340 polisin katıldığı operasyonda Kanal 7 INT Televizyonu’nun Frankfurt’taki merkezi ile Almanya Deniz Feneri Derneği E.V., polis tarafından ablukaya alındı. Almanya Deniz Feneri Derneği E.V. için toplanan 16 milyon euro paranın 8 milyonunun Kanal 7 INT Televizyonu’na aktarıldığının tespit edilmesiyle başlayan operasyonda 60 kadar polis, televizyon binasında bir kamyon dolusu evraka el koydu.

Genel müdür gözaltında
Eş zamanlı olarak Kanal 7 INT ve Deniz Feneri E.V.’nin Almanya çapındaki tüm bürolarında süren baskınlarda gözaltılar da yaşandı. Şu ana kadar Kanal 7 INT Televizyonu Avrupa Genel Müdürü Mehmet Gürhan ile Mali Sorumlu Firdevsi E. gözaltına alındı. Savcı sözcüsü adı geçen 2 kişi hakkında gözaltı kararının operasyon öncesinde verildiğini belirtti. Avrupa Deniz Feneri E.V.’nin topladığı 16 milyon euronun 8 milyonunu Kanal 7’nin kullandığını savunan Alman savcılığı, diğer 8 milyon euronun bir kısmının da Filistin’de terör örgütü statüsünde olan bir gruba akıtıldığından kuşkulanıyor.

Deniz Feneri Derneği: “Organik bağımız yok”
Deniz Feneri Derneği Türkiye’nin Genel Sekreteri İbrahim Altan, “Almanya’daki Deniz Feneri E.V. bizim şubemiz veya temsilcimiz değil. Aramızda organik bir ilişki yok. Sadece gönül bağımız var” dedi.
Deniz Feneri Almanya Derneği E.V.’nin, bu ülkenin yasalarıyla kurulduğunu belirten Altan şunları söyledi: “Bizim bütçemiz ayni ve nakdi yardımlarla yıllık 100 milyon doları buluyor. Yurtdışından gelen yardımlar bütçenin yüzde 10’unu oluşturuyor. Almanya’daki dernekten bize gelen nakdi ve ayni yardımların tutarı bir kaç milyon eurodur. Bu yardımları belli projeler için biz talep ederiz. İçişleri Bakanlığı’nın izniyle de bu yardımları alırız. Gelen paranın ve ayni yardımların nerelere ve nasıl kullanıldığına ilişkin rapor veririz.”
Deniz Feneri Derneği’nin Kanal 7 televizyonu ile ilişkisi konusunda ise Altan şunları söyledi: “Kanal 7’de yayınlanan Deniz Feneri programının yapımcısıyız. Kanal 7 bu programı sosyal sorumluluk gereği yayınlıyor.”

Haberin Devamı