Gazete Vatan Logo

Köprüde indirim işkencesi

Köprü geçişlerinde 25 kuruşluk indirim trafiği arap saçına çevirdi. Bozuk para yüzünden kuyruklar uzuyor. YENİ


Köprü geçişlerinde yapılan 25 kuruşluk indirim, Asya ve Avrupa arasında insanları canından bezdiren trafiği daha da keşmekeş hale getirdi. Gündüz bir yana, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki nakit gişelerinde bozuk para sıkıntısı çekilmesi nedeniyle gece saat 02.00 de bile yoğun bir trafik oluyor. Köprü geçiş ücreti 3.75 YTL'ye düştü, trafik kilitlendi.

İstanbul'un trafik sorunu yıllardır çözüm bekliyor. Ancak kimse bu soruna çözüm bulamadığı gibi, yapılan bazı yanlış uygulamalar nedeniyle daha da içinden çıkılmaz bir hale getiriliyor. Örneğin geçtiğimiz haftalarda yapılan 25 kuruşluk indirim. herkese 25 kuruş yetiştirebilmek için çırpınan görevliler, zaman zaman zor durumda kalıyorlar. Bu nedenle de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki nakit gişeler önünde uzuk kuyruklar oluşuyor. Doğal olarak nakit gişeleri önünde oluşan uzun kuyruk, OGS geçişi yapacak olan araçları da etkiliyor. Trafiği rahatlatmak amacıyla verilen ek şerit ise Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçiş yapacak olan araçlar için kabul oluyor. Trafiğin en yoğun olduğu saatlerde iki şeride düşen Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde saatlerce beklemek özellikle sürücüleri çileden çıkarıyor.

İKİ KÖPRÜ DE ÇOK YOĞUN

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki trafik yoğunluğundan kaçıp Boğaziçi Köprüsü'nü tercih eden sürücüler, bu defa ikinci köprüde büyük bir yoğunluğa neden oluyor.

Özellikle gece saat 02.00'de kamyonların da trafiğe çıkması nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü nakit gişelerinin önünde çok uzun kuyruklar oluşuyor. Bu kuyruklar uzadıkça uzuyor ve OGS ile geçiş yapacak olan araçların da köprüye ulaşana dek saatlerce trafikte mahsur kalmalarına neden oluyor. İndirim yapılmadan önce de köprü trafiğinin yoğun olduğunu belirten vatandaşlar, "Ancak bu kadar yoğunluk yoktu. Eskiden Avrupa Yakası'ndan hereketle bir saatte evimizde oluyorduk. Şimdi iki saatten önce eve ulaşamıyoruz. Nakit gişelerinin önünde oluşan uzun kuyruklar OGS ile geçenleri de etkiliyor. Köprüye ulaşana kadar akla karayı seçiyoruz" diyerek görüşlerini dile getiriyorlar.

GECE BİLE KUYRUK VAR

Gece saat 02.00'de bile gişelerin önünde kuyruk oluştuğunu, doğal olarak bu kuyrukların TEM trafiğini olumsuz etkilediğini belirten vatandaşlar, yetkililere "zam zammı geri alın, ya da bozuk paraya ihtiyaç olmayacak şekilde makul ve mantıklı bir rakama çekin" çağrısında bulundular.

"25 kuruş az ödemek için trafikte 5 milyon liralık benzin yakıyoruz" diyen vatandaşlar, İstanbul trafiğine bir an önce acil ve köklü çözümler üretilmesini ve bu çözümlerin hayata geçirilmesini bekliyorlar.


Haberin Devamı