Gazete Vatan Logo

Toprak’ın en değerli arazisine İngiliz talip

Toprak'ın Göztepe Libadiye arsasına İngiliz gayrimenkul yatırım fonu Ottoman Finance şirketi talip

Toprakbank’tan el konulan ve TMSF tarafından 24 Mayıs’ta ihaleyle satılacak olan İstanbul Göztepe’deki Libadiye arsasını yabancı gayrimenkul fonları yakın markaja aldı. TMSF’nin satışa çıkardığı en yüksek değerli gayrimenkul olan 73.6 dönümlük araziyle İngiliz gayrimenkul fonu Ottoman Finance Company’nin yakından ilgilendiği konuşuluyor.

147 kat çıkılabilir

Uzmanlar, ayrıca biri Kuveytli diğeri Avrupalı iki yatırım fonunun daha arsaya talip olduğunu belirtiyor. 282 milyon YTL’lik başlangıç değeriyle ihale edilecek ve 6 parselden oluşan arsa, boğaza hakim konumu ve E-5’e ulaşım kolaylığı ile dikkat çekiyor. Arazinin residence, otel ve alışveriş merkezi inşa etmeye elverişli olduğu, bu büyüklükte bir arsanın İstanbul’da çok zor bulunmasının yabancıları cezbettiği belirtiliyor. Yüksek emsal izni ile araziye 147 katlı bir gökdelen yapmak mümkün.

1 milyar $ yatırım

Türkiye’de toplam 1 milyar doları aşan yatırım yapmayı planlayan Ottoman, son olarak İstanbul ve Anadolu’da geniş araziler satın almak için görüşmeler yaptığını açıklamıştı.

Gayrimenkullerinin satışı hız kazandı

TMSF, el konulan Toprakbank’ın 453 milyon dolarlık borcunun ödenememesi nedeniyle Toprak Grubu’nun mallarını satışa çıkarıyor. Bu yıl Şubat ayında Toprak’a ait helikopteri satılırken, Nisan’da Carlton arazisi satışa çıkarıldı. Toprak’ın Londra’daki malikanesinin satışından gelen 93 milyon doların 30 milyon doları TMSF’ye kaldı. TMSF, Aslanlı Köşk’ü de yıldırım hızıyla satış masasına koymuştu.

Haberin Devamı