Gazete Vatan Logo

Milli Görüşçüler AKP’yi sabote etti mi?

Erdoğan Hannover’deki toplantıya gidilmemesi için kampanya yapılmasına kızıp; “Sen gelme..." dedi

Ama kalkıpta halkımızın gelmesini engellemeye yönelik böyle bir kampanyayı yapmanız neyle izah edilebilir?” diye soran Erdoğan derneğin ismini vermedi.

Ancak Erdoğan’ı kızdıran derneğin Almanya’da yaşayan Saadet Partisi’nin (SP) yönetiminde olduğu İGMG(Avrupa İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı) olduğu ileri sürülüyor.

“Malum bir dernek”
Erdoğan’ın, dün AKP grubunda yaptığı konuşmada isim vermeden “Almanya’daki bir dernek” diyerek dile getirdiği eleştiri şöyle: “Dernek çıkmış, maalesef bütün oradaki derneklere broşür gönderiyor ve ’Başbakanın katılacağı bu toplantıya katılmayın’diyor. Düşünebiliyor musunuz? Bu bir buradan belli çevrelerin de desteklediği malum bir dernek. Kim için yapıyor bunu, TC Başbakanı’nın orada vatandaşlarıyla katılacağı bir toplantı için yapıyor. Peki ne oldu? Oradaki o 5 bin kişilik kapalı salonu geldi o insanlar tıklım tıklım doldurdu. E şimdi bu nedir? Sen kendin gelmeyebilirsin, gelme. O ayrı mesele, ama kalkıp da TC Başbakanı’nın oraya gelmesine yönelik olarak birçok çirkinliklerin içinde yer aldığı metinlerle birlikte kalkıp da oraya halkımızın gelmesini engellemeye yönelik böyle bir kampanyayı yapmanız neyle izah edilebilir?”

Broşür dağıttırmadılar
Erdoğan’ın “malum bir dernek” sözleriyle hangi derneği kastettiği merak konusu oldu. AKP kulislerindeki iddialara göre Erdoğan Necmettin Erbakan’a ve SP’ye yakın oldukları bilinen IGMG’yi eleştirdi.

İddialara göre, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde SP’nin AKP’ye karşı “sessiz kalma” stratejisi Avrupa’da bozuldu. SP’nin yurtdışı teşkilatlanması olan İGMG’nin, Erdoğan’ın Hannover şehrindeki programına Türkler’in gitmesini engelleme girişimini Başbakan’ı çileden çıkardı. Milli Görüşçüler, ayrıca Başbakan’ın Türkler’le buluşma gecesi için hazırlanan afiş ve broşürlerin dağıtılmasını da engellediler. Özellikle dernekler ve camilerde Erdoğan’ın gelişine ilişkin tanıtım faaliyetleri de el altından engellendi. Bu durum Erdoğan’a, AKP’nin yurtdışı yapılanması olan Avrupa Türk Demokratlar Birliği tarafından bildirildi.

Haberin Devamı