Gazete Vatan Logo

Ceren bebek hayata 470 gramla tutundu

5.5 aylıkken dünyaya gelen Ceren, 4 ay kuvözde kaldı. Verilen ilaçların yan etkisi nedeniyle gözlerinden de bir operasyon geçirdi. Şimdi 7 aylık ve 3 kilo 800 gram

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ilgaz Akdoğan (37) ile eşi pratisyen hekim Dilek Akdoğan’ın (35) 5.5 aylık olarak 470 gram ağırlığında dünyaya gelen bebekleri Ceren, inatla yaşama tutundu. Akdoğan çiftinin ikinci çocukları olan Ceren, “Türkiye’de en erken dünyaya gelip hayatta kalan bebek” olarak tıp literatürüne girdi. 12 yıllık evli olan çift, 9 yaşında ilk çocukları Yaren’in kardeş istediğini yerine getirmeye karar verdi. Dilek Akdoğan, hamileliğinin 22’nci haftasında rahatsızlandı. Karnı su toplayan ve kanama geçiren Dilek Akdoğan, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir hafta yattı.

Boyu 29 santimdi

Ancak durumu ağırlaşınca Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tetkiklerde bebeğin alınması önerildi. Ancak Akdoğan çifti bunu kabul etmedi. Ailenin isteği üzerine hamileliğin 24’üncü haftasında suni sancı verilerek Ceren bebeğin dünyaya gelmesi sağlandı. Anne karnında 5.5 ayını tamamlayan Ceren bebek, 470 gram ağırlığında ve 29 santimetre boyunda doğdu ve 4 ay kuvözde tutuldu.

12 farklı ilaç içiyor

Kendisine verilen ilaçların yan etkisi nedeniyle gözlerinden lazer operasyonu geçirdikten sonra taburcu edilen parmak çocuk, 7 ayı geride bıraktı. Şimdi 3 kilo 800 gram ağırlığa ve 55 santimetre boya ulaşan Ceren’e hâlâ günde 12 farklı ilaç veriliyor ve steril bir odada tutularak büyütülüyor. Parmak çocuk Ceren’in ablası Yaren Akdoğan, kardeşinin yaşaması için sürekli dua ettiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı