Gazete Vatan Logo
Magazin Buraya kadarmış şekerim!

Buraya kadarmış şekerim!

Kenan Doğulu, 'Shake It Up Şekerim' isimli parçasıyla, Eurovision'da 163 puan toplayarak 4. oldu. VİDEO

İŞTE DOĞULU'NUN MÜTHİŞ PERFORMANSI








'Şekerim' dördüncü oldu

2008'de 53'üncüsü düzenlenecek yarışmaya Türkiye yarı finale kalmadan direkt katılacak




Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen 52. Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Shake It Up Şekerim" adlı şarkıyla ülkemizi temsil eden Kenan Doğulu, topladığı 163 oyla 24 şarkıcı arasından 4'üncü oldu. Türkiye böylece, önümüzdeki yıl yaplacak 53. Eurovision Şarkı Yarışması'na yarı finallere kalmadan direkt katılacak.

Yarışmada birinciliği Sırbistan adına "Molitva" adlı şarkıyla yarışan Mariya Şerifoviç, 268 puanla kazandı. Yarışmada ikinciliği Ukrayna, üçüncülüğü de Rusya elde etti.


Halayla seyirciyi coşturdu

Helsinki Hartwall Arena buz hokeyi salonunda yapılan, yaklaşık 12 bin seyircinin izlediği finalde, Kenan Doğulu 22. sırada sahne aldı. Doğulu'ya dansçılar Dominique, Jessica, Charlie ve Sarah eşlik etti. Koreografisinde oryantal figürlerinin de yer aldığı gösteride, Doğulu ile dansçıları, şarkıda Türk ezgilerinin yer aldığı bölümdeki halay figürleriyle seyircileri coşturdu. Doğulu, şarkısının sonunda büyük alkış topladı. Kenan Doğulu ve dansçılarının kostümlerinde yaklaşık 50 bin Swarovski kristali kullanıldığı bildirildi.


Türkiye 12 puanı Ermenistan'a verdi

Oylamada Türkiye'ye Fransa, Belçika, Almanya, Hollanda ve İngiltere 12 tam puan verirken, 6 ülkeden de 10 puan geldi. Türkiye ise 12 tam puanını Ermenistan'a gönderdi. Yarışmanın önümüzdeki yıl yapılacak finalini Sırbistan düzenleyecek.

Haberin Devamı