Gazete Vatan Logo

İran’da çok gizli dekolte defile

İran'da gizli bir defilede, davetliler önce çarşafları çıkarıp dekoltelerini giyiyor, sonra da mankenleri izliyorlar

AMERİKAN Los Angeles Times gazetesi, İran’da her gün baskı altında yaşayan insanların gizli düzenledikleri defile partisine katıldı. Times muhabiri Borzou Daragahi izlenimlerini şöyle anlattı:

“Tamamen gizlilik içinde organize edilen defile için modeller ve tasarımcılar dışarıdan getirtiliyor. Katılacak kişilere önce bir cep telefonu mesajı geliyor. Bu mesajda davet hakkında adres ve kısa bir bilgi veriliyor. Mesajı kriptolu konuşma takip ediyor. Telefonda “sizi kim önerdi” diye soruluyor. Eğer karşı taraftan doğru cevap alınamaz ise konuşma bitiyor. Başkent Tahran’ın kuzeyinde bir mahallede gösterişsiz bir apartmana İran hükümetinin izin verdiği kıyafetlerle geliniyor. Kod gönderiliyor ve apartmanın kapısı açılıyor. Lobide misafirleri karşılayan görevli evrakları kontrol ettikten sonra onları bodruma yönlendiriyor. Defilenin yapılacağı salona parfüm kokuları eşliğinde iniliyor. Davetlileri burada tekno müzik karşılıyor. Başörtülerle gelen kadınlar üzerlerindeki elbiseleri kısa kollu vücuda yapışan body ve taşlanmış kot pantolonlarla değiştiriyorlar. Ve ardından Tahran’ın moda gecesi başlıyor.”

Gizli defileye katılanların çoğunun gençler olduğuna dikkat çeken gazete, defileye katılan kadınların çoğunun modacılık sektöründe çalıştığını belirterek, “Yer altına inen fantezi ve sıradışı giyim bu gizli defileler sayesinde ayakta tutuluyor” yorumunda bulundu. “Herkes katılsın” diyerek şovu başlatan 46 yaşındaki Azita isimli modacı, 20 yaşındaki kızı ile birlikte gelmiş. Azita, “Buradaki bütün kadınlar moda sektörün içinde. Biz, hocaların nefret ettiği bu sektörü çok seviyoruz” diye konuşuyor.

Haberin Devamı