Gazete Vatan Logo

Ailem Çankaya’ya çıkmamı istemedi

Erdoğan dün akşam katıldığı resepsiyonda “Başta Emine Hanım olmak üzere ailemden kimse Çankaya’ya çıkmamı istemedi” dedi

Erdoğan dün akşam katıldığı Anayasa Mahkemesi resepsiyonunda gazetecilerin sorusu üzerine “Başta Emine Hanım olmak üzere ailemden kimse Çankaya’ya çıkmamı istemedi” dedi. VATAN, Emine Hanım’ın Köşk’e çıkmak istemediğini yazmış, ertesi gün Başbakanlık yalanlamıştı. Erdoğan, 25 yaşla ilgili düzenleme yapılırsa en erken Ağustos’ta erken seçim yapılabileceğini de söyledi.

Erdoğan: Erken seçim yok
Başbakan Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Erdoğan Teziç’e yönelik suikast girişimini “provokatif bir hareket” diye niteledi. Bu girişim üzerine basın toplantısı yaparak erken seçim isteyen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun erken seçim çağrısını reddeden Erdoğan “Seçim zamanında yapılacak” dedi.

Erdoğan, dün akşam Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş yıldönümü resepsiyonuna katıldı. Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

DYP ve Anavatan Genel Başkanları’nın erken seçim çağrısıne yanıtı nedir?
Türkiye’de erken seçim dahil herşeye hazır tek parti var. O da biziz. Ama seçimler zamanında yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda 367 bulunamazsa da seçim ihtimali var?
367’nin garantisi yok. Eğer seçim yapıldıktan sonra oluşacak parlamentoda da 367 olmazsa ne olacak? Cumhurbaşkanı seçilemeyecek mi? Aklı selimin galip geleceğine inanıyoruz. 1.turda olmazsa 2 turda, o da olmazsa 3. turda mutlaka seçilir.

Aileniz cumhurbaşkanı olmanızı istemedi mi?
Kimse istemedi. Emine Hanım başta olmak üzere ailemden kimse istemedi. Kesinlikle Çankaya’ya çıkmamı istemediler.

Teziç’e yönelik suikasti nasıl karşıladınız?
Biz Erdoğan beyi gelen istihbaratlar üzerine 1 yıl önce uyarmıştık. Gereken önlemler de alındı. Olay üzerine kendisini aradım ve geçmiş olsun dedim. Bu eylemi, içinde bulunduğumuz dönem için provokatif bir hareket olarak görüyorum.

TEZİÇ’E BİLGİ VERDİ
BAŞBAKAN Erdoğan’ın Teziç’e telefonda geçmiş olsun dileğini ilettikten sonra saldırgan hakkında elde edilen bilgiler konusunda bilgi verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı