Gazete Vatan Logo
Futbol Sırada Fener mitingi mi var?

Sırada Fener mitingi mi var?

Siyasetten sonra futbolun kalbi de İzmir'de atıyor. F.Bahçe Trabzon’u devirip İzmir’de şampiyonluk turu atabilecek mi?

İzmir'de mitinge katılanlar yavaş yavaş alandan ayrılırken, kent şimdi de saat 19:00'da başlayacak olan Fenerbahçe - Trabzonspor maçına kilitlendi.

Atatürk Stadı'nın tribünlerinin tamamen dolması bekleniyor. Fenerbahçe, burada 3 puan alır, en yakın takipçisi Beşiktaş ise Bursa deplasmanında 3 puan bırakırsa, sarı - lacivertliler, sezonun bitimine 2 hafta kala şampiyonluklarını ilan edecekler. Sarı-Lacivertli ekipte şampiyonluk olasılığı düşünülerek, kadroda yer alan bütün futbolcular İzmir'e götürüldü.

Bu ihtimal nedeniyle, çok sayıda Fenerbahçeli de İzmir'de bulunuyor. Fenerbahçe'nin şampiyon olması durumda, mitingin de etkisiyle kutlamaların sabaha kadar sürebileceği belirtiliyor.

Muhtemel 11'ler

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun, cezalılar Aurelio, Kezman ve Selçuk'un yokluğunda Trabzonspor maçında sahaya sürmesi beklenen 11 ise şöyle: Serdar, Önder, Lugano, Edu, Ümit, Deniz, Appiah, Tuncay, Alex, Tümer, Deivid (Semih).

Trabzonspor'da Teknik Direktör Ziya Doğan, kafasındaki 11'i şekillendirdi. Sakatlıklar nedeniyle savunmada fazla revizyona gidemeyecek olan Doğan, kalede Tolga, sağda Ferhat, stoperde cezası dolan Çağdaş ve Erdinç, sol kenarda ise Celaleddin'i oynatacak. Orta sahanın sağında en çok güvendiği isimlerden olan Gökdeniz'i oynatacak olan Doğan, Hüseyin'i Ayman'ın yanına çekecek. Solda Yattara'ya görev vermesi beklenen Doğan'ın gol yollarındaki umutları ise Ceyhun ve Umut olacak. Yedek kulübesinde ise Ersen ve Ömer Rıza, Teknik Direktör Ziya Doğan'dan forma şansı bekleyen isimler.


Beşiktaş Bursa'da ne yapar? F.Bahçe Trabzon’u devirip İzmir’de şampiyonluk turu atar mı? İşte spor otoritelerinin görüşleri..


SELİM SOYDAN
İnönü’deki maçta bitti

F.BAHÇE bu kadrosu, bu kalitesiyle şampiyonluğunu çok daha önceleri ilan etmiş olmalıydı. Ama oynanan kötü futbol, alınan saçma sapan sonuçlar, rekabeti buraya kadar getirdi. Her şeye rağmen şampiyonluk yarışı bence geçen hafta oynanan Beşiktaş-F.Bahçe maçında bitti. Tabii hiçbir maç oynamadan kazanılmaz. Ama eğer F.Bahçe bugün, Beşiktaş maçında olduğu gibi oyuna asılırsa İzmir’de de Trabzon’u yenebilecek kadroya ve güce sahip. Bu arada şans ya da şanssızlık etkenlerini de hesaba katmalıyız. Zaten futbolun güzelliği de buradan geliyor.

KAYA ÇİLİNGİROĞLU
F.Bahçe hesabı kapattı

TURKCELL Süper Lig’de şampiyonluk yarışı bence çoktan bitti. Ben bunu daha önce birçok kez söylemiştim. F.Bahçe’nin lüzumsuz puanlar kaybetmesi, Beşiktaş’ın da son dakikalarda maç kazanmasıyla lige sadece biraz heyecan geldi. F.Bahçe’nin Beşiktaş ile hem Fortis Türkiye Kupası, hem de Turkcell Süper Lig’de oynadığı son üç maçta da rakibine skor olarak olmasa da futbol olarak üstünlük sağlaması zaten sarı-lacivertlilerin ligi şampiyon bitireceğinin en büyük göstergesiydi.

GÖKMEN ÖZDEMİR
Bir an önce bitsin artık!

F.BAHÇE Trabzon’a yenilse bile Beşiktaş Bursa’da kazanabilir mi? Beşiktaş futbol olarak düşüşte, Bursaspor ise çıkışta. Ve Bursa’da 3 yıldır bu maçı bekleyen bir halk var. Tansiyon yüksek. Bence bugün Bursa en kötü 1 puan alır, F.Bahçe de rahatlar. Biter mi bilmem ama bir an önce bitsin. Bu sezonki kadar çirkin rekabete hiç tanık olmamamıştık. Bırakın Federasyon Başkanı’nı, Tahkim Kurulu Başkanı’nın herkes tarafından tanınması ne kadar normal? Geçen karanlık günler adına; Turkcell Süper Lig hemen bitsinnn!

VEDAT OKYAR
Yarış bu gece sona erer
TURKCELL Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi, bu akşam oynanacak maçlarla bitebilir. Bir kere hem Beşiktaş’ın, hem G.Saray’ın oynayacakları maçlar çok zor. F.Bahçe’nin takipçisi olan iki takım da bu akşam alacakları sonuçlarla çıkmaz sokağa girebilirler. F.Bahçe’nin İzmir’de oynaması ise avantajı. F.Bahçe’ye saha kapatma cezasıyla hediye kartı çıktı. İzmir’de oynamanın adını ‘ceza’ koymak bile ayıp. O 56 bin kişilik stat bugün tamamen F.Bahçeli taraftarlarla dolacak. İzmir’e bugün hem maç, hem Cumhuriyet Mitingi için insan akacak. Gündüz mitinge giden F.Bahçeliler akşam da statta olacak. Bu yüzden F.Bahçe’nin şansı yüksek.

HAKAN YAŞAR
‘13’ Mayıs’ta tur olmaz!
VALLA, ‘Lig biter’ diyebilmek için öncelikle günün tarihine bakmak lazım. Malum, bugün 13 mayıs. Yani uğursuz bir rakam. Kader F.Bahçe’ye oyun oynayabilir! Şaka bir yana... Futbolda batıl inanç da olmaz. Ama mucizeler olur! İki takım da maçlara çok stresli çıkacak. Ya ikisi de kazanır, ya ikisi de berabere kalır. Hatta yenilebilirler de. Yani bugün düğüm çözülmez. Turun anahtarı biraz da Trabzon’un hocası Doğan’da. Çılgınca saldırırsa F.Bahçe kazanır.

Bursa’nın kazanacak gücü yok, belki 1 puan alır. F.Bahçe, geçen yıl 14 mayısta şampiyonluğu kaybetmişti. Üzerinden 365 gün geçti. Ayrıca, bugün iş bitmezse ve federasyon G.Saray derbisini 19 Mayıs’ta oynatırsa şampiyonluk turunu anlamlı bir tarihte atar. F.Bahçe de Sami Yen’de turu atmak istemiyor mu?

Haberin Devamı