Gazete Vatan Logo

Gül'den üç önemli konuda mesaj

Anayasa Mahkemesi'nin 45. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla Sheraton Oteli'nde düzenlenen resepsiyona kıtalan Abdullah Gül, üç konuda önemli mesajlar verdi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, "Çankaya Köşkü'nün kamusal alan olma durumu devam edecek mi, yani türbana izin verilecek mi?" sorusuna "Usulüne uygun davranacağız" dedi. Bu cevap teamüllerin devam edeceği şeklinde algılandı.

Bakan Gül'e ikinci olarak Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları ile ilgili soru soruldu. Gül, YAŞ kararları ile ilgili olarak yine aynı cevabı verdi: "Usulüne uygun davranacağız." Bu sözü de cumhurbaşkanı olarak YAŞ kararlarına muhalefet etmeyeceği şeklinde algılandı.

Gül'e son olarak frak giyip giymeyeceği soruldu. Gül bu soruya da aynı yanıtı verdi. Gül'ün bu yanıtı da Çankaya Köşkü'nde teamülleri bozmayacağı şeklinde yorumlandı.

Bir başka soruysa şuydu: "Anavatan Lideri Erkan Mumcu ve DYP lideri Mehmet Ağar'ın erken seçim çağrısı için ne diyorsunuz?" Bu soruya Abdullah Gül, "Süreç devam ediyor. Ben milletvekillleri ile oy avcılığı için görüşmedim. Demokrasinin gereği olarak görüştüm." cevabını verdi.