Gazete Vatan Logo

Müstakbel First Lady Sarkozy’yi yine aldattı

Cecilia Sarkozy eşini 2. kez aldatıyor. Cecilia Sarkozy’nin şimdi de bir Fransız yazarla aşk yaşadığı ortaya çıktı

Fransa’da Cumhurbaşkanlığı seçimin ikinci turuna 10 gün kala Nicolas Sarkozy’nin karısı Cecilia tarafından ikinci kez ihanete uğraması kriz yarattı. İki yıl önce ABD’ye yerleşerek bir organizatörle aşk yaşayan Cecilia’nın son 1 aydır ünlü bir yazarla birlikte olduğu öne sürüldü. İngiliz The Independent gazetesi, iki haftada sadece ilk turun oylandığı gün kocasıyla birlikte basının karşısına geçen Cecilia’nın, kampanya karargâhını bile başka bir binaya taşıdığını yazdı. Gazeteye konuşan bir UMP yetkilisi de Cecilia’nın ilişkisini doğruladı. Yetkili, “Olası First Lady’nin imajının zedelenmesini istemiyoruz. Bu nedenle yoğun çaba harcıyoruz” dedi.

Fransız basınına sansür
Tüm bu yaşananlar Fransa medyasında yer almadı. Fransız yasalarına göre, bir kişinin özel hayatıyla ilgili izinsiz haberler yayınlanamıyor. Liberation gazetesi önceki gün sansür uygulamasını yerden yere vurdu. Gazete, “Kamuya malolmuş liderlerin hayatıyla ilgili önemli gelişmeler oluyor ancak biz bunu yazamıyoruz. Eski Cumhurbaşkanı Mitterand’ın gayrımeşru bir çocuğu olduğunu yazamamıştık. Fransız medyası ‘Pravda’laştırılıyor. Bu yasa artık değiştirilsin” çağrısı yaptı.

İLK AŞKI FAS ASILLIYDI
Cecilia iki yıl önce Fas asıllı organizatör Richard Attias ile aşk yaşamıştı. Kocası resmen Cumhurbaşkanı adayı olunca, Fransa’ya döndü. “First Leydi olmak için aşkından vazgeçti” yorumları yapıldı.

Tanışmaları da olaylı
Nicolas Sarkozy ilk evliliğini, Marie Culioli ile yaptı... Çiftin iki erkek çocuğu dünyaya geldi. Paris’in Neuilly ilçesinin belediye başkanı seçilen Sarkozy, 1989’da ünlü TV sunucusu Jacques Martin ile Cecilia’nın nikahını kıydı. Düğün günü gelin Cecilia’ya aşık oldu. İki aile yakınlaştı. 1993’te bir kayak tatiline gittiklerinde Marie, eşi Sarkozy’nin yatakta olmadığını fark etti. Kardaki ayak izlerini takip etti ve Nicolas’ı yan dağevinde kalan Cecilia’nın yatağında yakaladı. İki çift de boşandı. 3 yıl sonra Nicolas ve iki kız annesi Cecilia evlendi.

Haberin Devamı