Gazete Vatan Logo
Başakşehir Rumen basınından skandal iddia! 'UEFA kararını verdi' dediler: Webo...

Rumen basınından skandal iddia! 'UEFA kararını verdi' dediler: Webo...

Son dakika haberi... Rumen basını, UEFA'nın PSG-Başakşehir maçında 4. hakem Sebastian Coltescu'nun Başakşehir yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya yönelik ırkçı sözleri hakkındaki soruşturmada, hakemin ırkçı bir ifadede bulunmadığına ve disiplin cezası uygulanmasına gerek olmadığına karar verdiğini yazdı.

Rumen basınından skandal iddia! 'UEFA kararını verdi' dediler: Webo...

Webo'ya ırkçılık yapan hakem hakkında son dakika iddiası! Medipol Başakşehir'in Paris Saint Germain deplasmanında oynadığı maçta yardımcı antrenör Pierre Webo'ya yönelik ırkçı sözler sarf eden Rumen hakem Sebastian Coltescu'ya UEFA'dan ceza çıkmadı. Rumen basının duyurduğu habere göre Coltescu'ya ceza verilmedi.

4. hakemin yedek kulübesini işaret edip, Webo'yu göstererek "Şu siyah olan" demesinin ardından önce Webo ardından Başakşehirli oyuncular itiraz edip sahadan çekilmişti.

Rumen basınına göre; UEFA, yaptığı değerlendirmede bu sözlerin ırkçılık olmadığını ve Rumence'de 'siyah' anlamında kullanılan 'negru' kelimesinin ırkçılık barındırmadığı vurgulanan kararda hakeme de ceza verilmeyeceği açıklandı.

NE OLMUŞTU?

PSG-Başakşehir maçında 4. hakem olarak görev yapan Sebastian Coltescu, maçın 16. dakikasında Başakşehir yardımcı antrenörü Pierre Webo için "Atın şu Negro'yu" ifadesini kullanmış ve bir anda sahayı karıştırmıştı. Yaşanan olay sonrası Sebastian Coltescu'nun üzerine yürüyen Demba Ba, hakeme, "Hiç bir zaman 'bu beyaz adam' diye belirtmiyorsun, 'bu adam' diye hitap ediyorsun. O zaman niye Webo'dan 'bu siyah adam' diye bahsediyorsun?" sözleriyle tepki göstermişti. Rezil hakem ise UEFA'ya yaptığı ilk savunmada "Ben negro değil, negru dedim. Rumence'de negru, siyah adam demek. Kendisine hakarette bulunmadım" sözleriyle kendini aklamaya çalışmıştı.

Haberin Devamı

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: BU HAKEMLERE ÖMÜR BOYU MEN VERİLMELİ

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, teknik direktör Okan Buruk ve Pierre Webo ise Paris maçı sonrası İstanbul'a döndüklerinde yaşananlarla ilgili şu ifadeleri kullanmışlardı:

"8 Aralık gecesi bence artık dünyada literatüre giren ırkçılığa karşı bir direniş gecesi gibi adeta tarihe notunu düştük. Uzun süren müzakereler sonrası biz İstanbul'a dönme kararı almıştık ama UEFA ile kulübümüzün CEO'sunun ve hepimizin yaptığı müzakereler sonucunda kalmak kaydını otele dönmek kaydını 'ancak 4 hakem değişirse bu kararı değiştiririz' dedik. Aleksander Ceferin'e bir mektup hazırladık. Bu hakemlerin kendi ülkelerindeki disiplin kurulunda, daha önceki faaliyetleri UEFA Disiplin Kurulu'nda daha önce bunlarla ilgili bir savunma var mı, bunların da bizim tarafımızdan bilinmesini talep ettim. Ve aynı zamanda da bu hakemlerle ilgili biz Başakşehir ailesi olarak bütün dünyaya duruşumuzu gösterdik. Şimdi sıra UEFA'da. Bu hakemlere ömür boyu men verilmesi gerekir. Tabii ki savunma soruşturma açıldı, gerekli çalışmalar yapılacaktır ama bunu çok haklı olarak talep ediyoruz" demişti.

Haberin Devamı

WEBO: HAKEM GÜNÜMÜZDE KULLANILMAMASI GEREKEN BİR KELİMEYİ KULLANDI

"Başkanımız, hocamız, oyuncularımız hep beraber birlik olduk. Hakemin dediğine gelecek olursak, hakem zaten herkesin duyduğu şekilde sözler sarf etti. UEFA Pro sahibi olan bir hakemin gerçekten bu sözleri sarf etmesi gerçekten çok garibime gitti ve limitleri çok da geçtiğini düşündüm. Bu durumda Tabii ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, başkanımız Göksel Gümüşdağ'a teşekkür ediyorum. Burada verilen destek çok önemliydi. 8 Aralık gecesi dediğimiz gibi ırkçılığa karşı tamamen farklı bir boyut oldu, tamamen bir duruş sergilendi. İki takım hakkında adil kararlar verilmiyordu. Bizim de tabii ki buna karşı tepki vermemiz gerekiyordu ama olanlardan sonra da gereksiz bir durum oldu. Ondan sonra o söylememesi gereken sözleri sarf etti. Gerçekten söylenmemesi, ağza alınmaması gereken bir kelimeyi özellikle günümüzde kullanılmaması gereken bir kelimeyi kullandı. O kelimeden sonra zaten her şey çok kötü bir şekilde ilerledi ve kötü görüntüler çıktı ortaya."

Haberin Devamı

OKAN BURUK: PSG'Lİ OYUNCULARI DA KUTLAMAK GEREKİYOR

Başakşehir Kulübü olarak verdiğimiz mücadelenin karşılığını inşallah diğer kulüpler diğer oyuncular dünya üzerindeki tüm insanlığın sürdürmesini diliyoruz. Öncelikle tabii ki orada Webo hoca daha sonra Demba Ba'nın müdahalesi bizlerin müdahalesi rakiplerden Neymar, Mbappe hemen geldiler 'bu hakem olduğu sürece biz de oynamayacağız' dediler. Bu destek önemliydi, oradaki birlikteliği yaratmak çok önemliydi. Daha sonra içeri girme kararı aldık ve daha sonra devam etme kararı aldık. O yüzden kulübümüze birlikte UEFA'nın verdiği önemli bir destek vardı ama dediğim gibi burada PSG'li oyuncuların da göstermiş oldukları duruş çok önemliydi onları da kutlamak gerekiyor."

Haberin Devamı

ROMANYA FUTBOL FEDERASYONU: IRKÇI HAREKETİN KARŞISINDAYIZ

Romanya Futbol Federasyonu ise Rumen hakem Sebastian Coltescu'nun ırkçılık söyleminde bulunmasıyla ilgili "Her türlü ırkçı ve yabancı düşmanlığı gözeten hareketin karşısındayız. UEFA'dan detaylı bir rapor bekliyoruz ve sonrasında gerekli aksiyonları alacağız" ifadesini kullanmıştı.

Rumen basınından skandal iddia UEFA kararını verdi dediler: Webo...