Gazete Vatan Logo
Fransa Fransa'da hedef Yusuf Yazıcı! Yaptıkları unutuldu acımasızca eleştirildi...

Fransa'da hedef Yusuf Yazıcı! Yaptıkları unutuldu acımasızca eleştirildi...

Avrupa Ligi'nde son 16 turu ilk maçında Lille, Ajax'a kendi sahasında yenilince Fransızlar Yusuf Yazıcı'yı eleştirmeye başladılar.

Fransa'da hedef Yusuf Yazıcı! Yaptıkları unutuldu acımasızca eleştirildi...

Türk futbolcular Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik, Mustafa Kapı'nın formasını giydiği Lille, Fransa Ligi'nde lider Lyon ile aynı puana sahip ve bir maçı eksik. Lille için ligde işler çok iyi gidiyor ancak Avrupa Ligi'nde durum aynı değil...

Avrupa Ligi'nde son 16 turu ilk maçında Lille, Ajax'a kendi sahasında yenilip tur şansını zora sokmuştu. Lille, 2019 yılının sonlarında da Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Ajax ile 2 maç yapmış, 2'sinde de yenilmişti.

''18 AY İÇİNDE FARK HİÇ KAPANMAMIŞ''

Fransız La Voix Des Sports sitesi, ''Lille için değişen bir şey yok, 18 ay içinde Ajax ile arasındaki farkı kapatamamış'' yorumunda bulunurken Milli futbolcu Yusuf Yazıcı'yı da eleştiren yorumlar yapıldı.

''YUSUF, PRAG VE MİLANO'DA HARİKAYDI AMA...''

Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan ve 62. dakikada oyundan alınan Yusuf Yazıcı için ''Bir saat oynadıktan sonra yedek kulübesine alındı. Türk futbolcu Prag ve Milano'da harikaydı ancak Ajax maçında kendi gölgesinde kayboldu. Sahada yok gibiydi.'' sözleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Fransız basını, Yusuf Yazıcı hakkında şaşırtan yorumlarda bulunurken Milli futbolcunun bu sezon attığı gollerle takımını gruptan çıkarttığını çabuk unutmuşa benziyor. Ajax yenilgisini Yusuf Yazıcı'ya bağlamak isteyen Fransızlara Türk futbolcunun nasıl başarılara ulaştığını ve tek bir maçla sezonun tümünü unutmamaları gerektiğini hatırlatıyoruz.

EN GOLCÜ SEZONU, NEYMAR VE MBAPPE'Yİ GERİDE BIRAKTI

Lille formasıyla bu sezon toplam 28 maça çıkıp 13 gol ve 4 asist yaparak kariyerinin en golcü sezonunu geçiren Yusuf Yazıcı, geçtiğimiz ay Fransa'da ''Ayın futbolcusu'' ödülüne layık görülmüştü.

Fransa'da Neymar, Mbappe gibi dünyaca ünlü yıldızların arasından sıyrılarak bu ödülü alan 24 yaşındaki futbolcu, Avrupa Ligi'nde de ortaya koyduğu performans ile kendisine hayran bırakmıştı.

AVRUPA'DA TARİHE GEÇTİ!

Yusuf Yazıcı, önce Sparta Prag, ardından sadece 14 gün sonra bu kez Milan'a karşı 3 gol atmış ve bir Avrupa kupası sezonunda iki deplasman maçında hat-trick yapan ilk futbolcu olarak tarihe geçmişti.

Haberin Devamı

YUSUF'UN BAŞARISINI EN SON 20 YIL ÖNCE RIVALDO YAPMIŞTI...

Performansı ile manşetlerden inmeyen Yusuf, 2000/2001 sezonundan sonra Milan'a San Siro'da hat-trick yapan ilk futbolcu olmuştu. Yusuf Yazıcı'nın bu şovu öncesi Milan'a deplasmanda 3 gol atan son futbolcu 20 yıl önce Rivaldo olmuştu.

GOL KRALLIĞINDA 2. SIRADA

Yusuf Yazıcı, UEFA Avrupa Ligi'nde de attığı 6 golle gol krallığı zirvesinde Benficalı Pizzi'nin hemen ardından 2. sırada bulunuyor. Milli futbolcu, Avrupa'da bu sezon maç başına 0.86 gol ortalaması tutturmuş durumda...

FRANSIZLAR İŞİN KOLAYINA KAÇTI

Fransız basını tek bir maçla Yusuf Yazıcı'ya karşı sert sözler kullanıp işin kolayına kaçarken Türk yıldızın gösterdiği performans, attığı goller ve kırdığı rekorlar apaçık bir şekilde ortada...

1970'TEN BU YANA...

Öte yandan Lille'i Hollanda'da çok zorlu bir görev bekliyor. Zira 1970-1971 sezonundan beri ilk maçı sahasında 2-1 kaybeden takımların sadece %7.5'u turu geçebildi. Tarihinde Ajax ile 3 kez karşılaşıp 3'ünde de mağlup olan Lille'i 25 Şubat'ta zorlu bir sınava çıkacak.

Haberin Devamı

Fransada hedef Yusuf Yazıcı Yaptıkları unutuldu acımasızca eleştirildi...