Gazete Vatan Logo
Galatasaray Beşiktaş: 2 Galatasaray: 1

Beşiktaş: 2 Galatasaray: 1

Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş Vodafone Park'ta Galatasaray'ı 2-1 yendi.

Beşiktaş: 2 Galatasaray: 1

MAÇ SONA ERDİ... BEŞİKTAŞ 2 GALATASARAY 1
94'Beşiktaş'ta kaleci Ersin, zaman geçirmeye yönelik hareketleri nedeniyle sarı kart gördü.
93'Beşiktaş'ta Necip Uysal yerini Welinton'a bıraktı.
93'Beşiktaş'ta Batshuayi yerini Güven Yalçın'a bıraktı.
92'Artık Muslera dışındaki tüm futbolcular Beşiktaş yarı alanında... Galatasaray tüm hatlarıyla yüklenirken Beşiktaş da kalabalık şekilde savunma yapıyor.
91'Beşiktaş'ta günün en çok efor sarf eden isimlerinden Necip Uysal bir an için kendisini yere bıraktı ve değişiklik istedi ancak oyun çok hızlı başlayınca tekrar ayağa kalkarak mücadeleye devam etti.
90'DIŞARI GİTTİ! Sol çaprazda buluştuğu top sonrası Babel'le duvar pası yapan Kerem Aktürkoğlu yayın gerisinden kaleyi denedi, top üstten auta çıktı.
89'Karşılaşmanın sonuna en az 5 dakika ilave edildi.
88'Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal yerini Kenan Karaman'a bıraktı.
88'Galatasaray'da Alexandru Cicaldau yerini Barış Alper Yılmaz'a bıraktı.
87'Birazdan iki teknik adam da birer değişiklikle oyuna yeniden müdahale edecek.
86'Maçta yine üst üste faul düdükleri çalınmaya başladı. Bu nedenle tempo da yine düştü.
85'Beşiktaş bu anlarda kendi sahasından çıkmakta zorlanıyor. Galatasaray ön alanda baskı kuruyor.
84'Maçta son anlara girilirken Galatasaray yeniden oyunu rakip yarı alana yıkmak için çabalıyor.
83'Geçen sezon Kasımpaşa maçında penaltı kurtaran Ersin Destanoğlu, Süper Lig kariyerinde ikinci kez beyaz noktadan yapılan vuruşta gole izin vermedi.
82'Beşiktaş'ta Alex Teixeira yerini Salih Uçan'a bıraktı.
81'Galatasaray'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda arka direğe doğru açılan topa Nelsson kafayı vurdu, kaleci Ersin üzerine gelen topu zorlanmadan kontrol etti.
80'PENALTI KAÇTI! Mostafa Mohamed penaltıdan kalecinin sağına doğru bir vuruş yaptı, köşeyi doğru tahmin eden Ersin gole izin vermedi.
79'Kerem şutu çektiği esnada topun önüne kendisini siper eden Vida'nın yerdeki eline top çarpmıştı. Hakem Fırat Aydınus bu pozisyonda yardımcısının da desteğiyle penaltıyı verdi. Mostafa Mohamed topun başında.
78'PENALTI! Çok adamla gelişen Galatasaray akınında ceza alanı sağ çaprazında topu alan Kerem'in sert şutunda savunmadan seken topa yakın mesafeden Halil vurdu. Ersin'de kalan top sonrası hakem, Kerem'in şutunda Vida'nın elle oynadığını belirterek penaltı noktasını gösterdi.
77'Galatasaray'da Yedlin yerini Ömer Bayram'a bıraktı.
77'Galatasaray'da Diagne yerini Mostafa Mohamed'e bıraktı.
76'Beşiktaş'ın sağ kanattan gelişen atağında arka direğe doğru ortalanan topa Larin hamle yapmıştı. Bu sırada Yedlin ara girmek istedi ve Larin yerde kaldı. Beşiktaşlılar bir kez daha penaltı bekledi ancak oyun yine devam etti.
75'Beşiktaş sağ kanattan üst üste kullandığı taç atışlarıyla Galatasaray kalesine yaklaşmaya çalışıyor.
74'Beşiktaş'ta Alex Teixeira, Berkan'a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.
73'Bu anlarda faul düdükleri ve sakatlıklar nedeniyle oyunun hızı sık sık kesiliyor.
72'Larin'in tedavisi tamamlandı. Oyun da yeniden başladı, top şimdi Galatasaray'da.
71'Bu arada kafa vuruşu sonrası Muslera'yla bir çarpışma yaşayan Larin sakatlık geçiriyor. Tedavisi saha içinde gerçekleştiriliyor.
70'Beşiktaş'ın Pjanic'le sol kanattan kullandığı serbest vuruşta kale alanı önündeki Larin'in kafasında Muslera gole izin vermedi ancak pozisyon noktalanınca Yardımcı Hakem Erdem Bayık da Larin için ofsayt bayrağını kaldırdı.
70'Beşiktaş, karşılaşmanın son 20 dakikasına 2-1'lik üstünlükle giriyor.
69'Galatasaray'da Marcao, hava topu mücadelesinde Batshuayi'ye yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.
66'Galatasaray kalesinde gördüğü ikinci golün ardından oyunun kontrolünü eline aldı. Sarı kırmızılılar tüm hatlarıyla rakip yarı alana yerleştiler.
65'DİREĞİ SIYIRDI! Galatasaray gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan taç atışı sonrası Kerem'le duvar pası yapan Halil Dervişoğlu yay üzerinden sol ayağıyla yakın köşeye çok etkili vurdu, yerden sert giden top direğin dibinden auta çıktı.
64'Beşiktaş cephesinde üstünlük golü sonrası çok büyük bir sevinç var. Siyah beyazlılar geriye düştüğü maçta Larin'in iki golüyle öne geçmeyi başardı.
63'GOL Larin yine sahnede! Beşiktaş'ın Pjanic'le sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direkteki Necip kafayla topu arkaya çevirdi, kale alanı önünde Larin tamamladı: 2-1
63'Galatasaray'da Morutan yerini Ryan Babel'e bıraktı.
63'Galatasaray'da Taylan Antalyalı yerini Halil Dervişoğlu'na bıraktı.
61'Vodafone Park'ta 21 bin 75 biletli seyircinin bu karşılaşmayı takip ettiği açıklandı.
60'Bu arada Galatasaray'da birazdan oyuncu değişikliği gerçekleşecek. Oyuna ilk müdahaleyi Fatih Terim yapacak.
60'Maçta son yarım saate girilirken golsüz eşitlik devam ediyor.
59'BİR ŞUT! Ani gelişen Galatasaray atağında Van Aanholt ceza sahası dışından şansını denedi, yerden giden top kaleci Ersin'de kaldı.
58'Beşiktaş penaltı bekliyor. Köşe vuruşunun devamında arka direkte topla buluşan Larin yüzünü kaleye dönüp şut çekmek isterken Marcao ayağını soktu ve rakibine şut imkanı vermedi. Bu sırada Larin yerde kaldı ve Beşiktaş cephesi penaltı bekledi ancak Fırat Aydınus oyunu devam ettirdi.
57'BÜYÜK TEHLİKE! Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Rosier'nin arka direğe doğru sert bir şekilde kestiği topa Larin müsait durumda hareketlenmişti ancak Yedlin çok kritik bir hamleyle son anda araya girerek topu kornere yolladı.
56'Şimdi top Beşiktaş'a geçti. Onlar da ayağa paslarla Galatasaray kalesine yaklaşmaya çalışıyor ancak kapalı savunmayı aşmakta zorlanıyorlar.
55'Galatasaray çok adamla rakip yarı alanda top çeviriyor ancak Beşiktaş savunmasında boşluk bulamıyorlar.
54'İkinci yarıda zaman zaman sert ikili mücadeleler yaşanabiliyor. Bu nedenle de faul düdüklerinin sayısı giderek artıyor.
53'Çok adamla rakip kaleye yüklenen Beşiktaş'ta Rosier'nin sağ kanattan sert ortasına kaleye paralel giden top Batshuayi'nin önünden geçip ters taraftan taca çıktı.
52'İki takımın da maça başladıkları 11'lerle mücadeleyi sürdürdüğünü hatırlatalım. Henüz iki teknik adam da oyuna müdahale etmedi.
51'Beşiktaş ayağa paslarla rakip yarı alanda boşluk bulmaya çalışıyor.
50'Oldukça yüksek tempoda geçen ilk yarının aksine ikinci yarının başında tempo bir hayli düşük...
49'Taylan tedaviye ihtiyaç duymadan ayağa kalktı. Galatasaray şimdi kendi yarı alanından çıkmaya çalışacak.
49'İkinci yarının başında sakatlıkların sayısı bir hayli fazla. Bu kez Teixeira'yla girdiği ikili mücadele sonrası Taylan yerde.
48'Umut Meraş ayağa kalktı, ciddi bir durumu yok. Oyun da hakem atışıyla yeniden başladı.
47'Morutan'ın ayağındaki topa müdahale etmek isterken rakibi yere düşerken yüzüne bir ayak darbesi gelen Umut Meraş sakatlık yaşıyor. Bu nedenle oyun duraklıyor.
46'Galatasaray'da Taylan Antalyalı, Teixeira'yı çekerek düşürünce sarı kart gördü.
46'Larin'in derinlemesine pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topu alan Ghezzal'in sol ayağıyla çektiği plasede top Muslera'nın kucağına gitti.
İKİNCİ YARI BAŞLADI...
İLK YARI SONA ERDİ... BEŞİKTAŞ 1 GALATASARAY 1
45'Bu arada ilk yarının sonuna en az 3 dakika ilave edildi.
44'Morutan tedavi istemeden ayağa kalktı, oyun da kaldığı yerden tekrar başladı.
44'Orta alanda Umut Meraş'la girdiği ikili mücadele sonrası yerde kalan Morutan omzundan bir sakatlık yaşıyor. Bu nedenle oyun duraklıyor.
43'İlk yarıda son anlara girilirken Beşiktaş ikinci GOL için rakip kaleye yüklenmeye çalışıyor.
42'Beşiktaş, eşitlik golü sonrası yeniden oyun üstünlüğünü eline aldı. Ayağa paslarla oyun kurmaya çalışıyorlar.
41'Beşiktaş savunmadan çıkmak isterken top kaybı yaptı ancak Cicaldau'nun ara pasında meşin yuvarlak doğrudan kaleci Ersin'e gitti.
40'Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal, Taylan'a arkadan yaptığı faul sonrası maçtaki ilk kartı gören isim oldu.
39'Cyle Larin, bu sezon Süper Lig'deki ikinci golünü kaydetti.
38'GOL Larin maça denge getirdi! Rakip yarı alandaki etkili paslaşmaların ardından sol taç çizgi önünde topu alan Umut Meraş'ı nefis ortasına kale alanı içinde iyi yükselen Larin, kaleci Muslera'dan önce kafayı vurdu ve topu ağlara yolladı: 1-1
34'GOL Cicaldau attı, Galatasaray önde! Ayağa paslarla rakip ceza sahasına yaklaşan Galatasaray'da Kerem'den topu alan Cicaldau, yay üzerinden ayağının üstüyle nefis vurdu. Yerden giden top sağ altı köşeden ağlarla buluştu: 0-1
33'Beşiktaş'ta pas isabet oranı bir hayli düştü. Galatasaray oyun üstünlüğünü eline almaya başladı.
32'Galatasaray hazırlık paslarıyla savunmadan çıkmaya çalışıyor. Beşiktaş bu anlarda rakibini daha geride karşılıyor.
31'Bu bölümde tempo bir nebze düştü. Oyun daha çok orta alanda oynanıyor.
30'Karşılaşmanın üçte birlik dilimi geride kalırken golsüz eşitlik henüz bozulamadı.
29'DIŞARI ATTI! Cicaldau'nun kullandığı serbest vuruşta top kalenin birkaç metre üzerinden auta çıktı.
28'Josef'in Kerem Aktürkoğlu'na yaptığı faul sonrası Galatasaray, kaleyi karşıdan gören bir noktadan serbest vuruş kazandı.
27'Josef'in derinlemesine pasıyla ceza alanının ilk metrelerinde topu alan Teixeira, iki oyuncunun arasından sıyrılmak isterken yerde kaldı. Beşiktaş bu pozisyonda penaltı bekledi ancak yardımcı hakemin ofsayt bayrağı havadaydı.
26'Beşiktaş çok adamla etkili geldi. Ceza alanı sağ çaprazında topu alan Ghezzal'in kale alanına çevirdiği top hem Batshuayi'nin hem de Larin'in önünden geçti.
25'Galatasaray'da topu rakip yarı alanda tutma konusunda sıkıntı yaşıyor. Beşiktaş kaptırdığı toplar sonrası hızlı bir baskı uygulayarak kontrolü tekrar eline alıyor.
24'Karşılıklı top kayıplarının sayısı artmaya başladı. İki takım da orta alanda pas hataları yapıyor.
23'Galatasaray bu anlarda oyunda dengeyi kurmaya çalışıyor. Sarı kırmızılılar maçın başına oranla bu bölümde topla daha fazla oynuyor.
22'Ani gelişen Beşiktaş akınında Ghezzal'ın araya bıraktığı topa ceza sahasında Teixeira hamle yaptı ancak Muslera kalesini zamanında terk edip topu kontrol etti.
21'Galatasaray bu duran topta etkili olamadı. Top bir kez daha Beşiktaş'a geçti.
21'Galatasaray maçtaki ilk köşe vuruşunu sol kanattan kullanacak.
20'Karşılaşmada ilk 20 dakika golsüz eşitlikle geçiliyor.
19'MUTLAK GOL KAÇTI! Larin'in derinlemesine pasında Yedlin'in sektirdiği topla Teixeira sol çaprazdan ceza sahasına sokuldu. Karşı karşıya pozisyonda açıyı kapatan Muslera'ya rağmen vuruşunu da yaptı ancak top yandan dışarı gitti.

18'Beşiktaş akınında Batshuayi sol kanattan son çizgiye indi. Ceza sahası ön çizgisine doğru yerden gönderdiği topa Pjanic gelişine vurmak istedi ancak top ayağına oturmadı, Galatasaray savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.
17'Maçta tansiyon yavaş yavaş artmaya başladı. İkili mücadeleler sonrası oyuncuların hakeme ve rakibe karşı tepkileri oluyor.
16'Galatasaray'ın sol kanattan gelişen atağında Kerem Aktürkoğlu son çizgiye inmek isterken Necip araya girip topu taca gönderdi. Bu sırada Kerem'in dengesini kaybedip çarptığı köşe gönderi kırıldı. Şimdi yeni bir köşe gönderi takılıyor.
15'TEHLİKE! Rosier'nin derinlemesine pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topu alan Batshuayi'nin vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
14'Pjanic'in ortasında Galatasaray savunması yine topu karşıladı ancak Beşiktaş baskısı devam ediyor.
13'Beşiktaş maçın başında olduğu gibi sol kanattan bir köşe vuruşu daha kazandı. Pjanic topun başında.
12'Galatasaray şu ana dek organize bir atak geliştiremedi ancak Yedlin sağ kanattan sık sık bindirme yaparak takımını pozisyona sokmaya çalışıyor.
10'Karşılaşmanın ilk bölümü golsüz eşitlikle geçiliyor ancak temponun genel anlamda oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz.
9'DİREKTEN DIŞARI! Serbest vuruşta topun başına geçen Pjanic'in ortasında doğrudan kaleye yönelen top üst direğe çarpıp auta çıktı.
8'Sağ taç çizgisi önünde topu alan Teixeira iki rakibinin arasından sıyrılmak isterken Nelsson'un müdahalesiyle yerde kaldı. Beşiktaş, köşe gönderine yakın bir noktadan serbest vuruş kazandı.
7'Beşiktaş oyun üstünlüğünü eline almaya başladı. Her iki kanattan üst üste gelişen ataklarla Galatasaray savunmasını zorluyorlar.
6'Siyah beyazlı ekip bu kez sol kanattan atak geliştirdi. Umut Meraş'ın ceza sahası dışından şutunda savunmadan seken topa Larin hamle yaptı ancak Muslera tehlikeyi sezip çıktı ve topun kontrolünü sağladı.
5'Bu arada Galatasaray'da Nelsson, az önceki pozisyonda takım arkadaşı Marcao'nun istemsizce ayağına basması sonucu sakatlık geçiriyor.
4'Beşiktaş yine etkili geldi. Sağ kanattan ortaya çevrilen topu Larin kafayla indirdi. Kale alanında kontrolü sağlayan Batshuayi şut çekmeye hazırlanırken Marcao kritik bir hamleyle araya girdi ancak pozisyon noktalanınca ofsayt bayrağı da havaya kalktı.
4'Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında rakibinden çok iyi sıyrılan Rosier'nin yerden ortasında Batshuayi'yi geçen top arka direkteki Larin'e doğru giderken Yedlin son anda araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.
3'Galatasaray ön alanda baskı kurmaya başladı. Beşiktaş'ın rahat bir şekilde atağa çıkmasına engel oluyorlar.
2'Siyah beyazlılar şimdi savunmadan hazırlık paslarıyla kontrollü bir şekilde çıkma çabasında...
2'Ev sahibi ekip ilk düdükle birlikte oyunu rakip yarı alana yıkmaya çalışıyor.
1'Beşiktaş maçtaki ilk köşe vuruşunu kazanan taraf oldu. Ancak sol kanattan kullanılan vuruşta Galatasaray savunması topu uzaklaştırmayı başardı.

Haberin Devamı

Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak derbi maçının ilk 11'leri belli oldu...

Haberin Devamı

Stat: Vodafone Park

Haberin Devamı

Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşcıoğlu, Erdem Bayık

Haberin Devamı

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Necip Uysal, Vida, Umut Meraş, De Souza, Ghezzal, Pjanic, Teixeira, Larin, Batshuayi

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Morutan, Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu, Diagne

Beşiktaş: 2 Galatasaray: 1