Gazete Vatan Logo
Eurocup Avrupa'yı dört koldan sardık

Avrupa'yı dört koldan sardık

Darüşşafaka, Eurocup’ta finale çıkarken, F.Bahçe Doğuş da Euroleague’de son 8’i garantiledi. G.Saray Kadın Takımı Eurocup’ta şampiyonluk için Meyer’le Yakın Doğu da Euroleague Final-Four’unda Sopron’la kozlarını paylaşacak

Avrupa'yı dört koldan sardık

Türk basketbol takımları, Avrupa kupalarında gösterdikleri performansla önemli başarılara imza atıyor. Bu sezon da erkek ve kadın basketbol takımlarımız yer aldıkları kulvarlarda şampiyonluk hedefiyle yollarına devam ediyor. Erkek basketbolunda kulüpler bazında Avrupa’nın 2 numaralı organizasyonu olarak gösterilen EuroCup’ta mücadele eden Darüşşafaka, finale çıkma başarısı gösterdi. Yeşil-siyahlı ekip, finalde Rusya’nın Lokomotiv Kuban takımı karşısında kupayı kaldırmak için ilk maçını 10 Nisan Salı günü yapacak.

ERKEKLERDE Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonu olan THY Euroleague’de yer alan F.Bahçe Doğuş, bu sezon da şampiyonluğun peşinde. Ligde bu sezon normal etabı ilk 4 içinde bitirmeyi garantileyerek çeyrek final turuna yükselen sarı-lacivertliler, üst üste 4. kez final-four, 2. kez de şampiyonluğu amaçlıyor.

ASLAN 1 KEZ DAHA!

G.SARAY ise, kadın basketbolunda Avrupa’nın iki numaralı organizasyonu Eurocup’ta finalist oldu. Daha önce 1 kez zafere ulaştığı organizasyonun yarı finalinde Perfumerias Avenida’yı eleyen sarı-kırmızılılar 11 Nisan’da evinde 18 Nisan’da ise deplasmanda İtalya’nın Meyer takımı ile şampiyonluk yarışına girecek.

Haberin Devamı

YAKIN Doğu Üniversitesi de, Avrupa’nın kadın basketbolunda kulüpler bazında 1 numaralı kupasını kazanmak için mücadele ediyor. Kazandıkları kupalarla son 2 sezonun en başarılı Türk kadın basketbol takımı olan temsilcimiz, Macaristan temsilcisi Sopron’un ev sahipliğinde, 20-22 Nisan’da gerçekleştirilecek organizasyonun ilk mücadelesinde ev sahibi ile kozlarını paylaşacak.