Gazete Vatan Logo
Şampiyonlar Ligi Avrupa Ligi'ne sert tepki! 'Zenginler zenginleşsin diğerleri ölsün diyorlar'

Avrupa Ligi'ne sert tepki! 'Zenginler zenginleşsin diğerleri ölsün diyorlar'

Manchester United'ın efsane futbolcularından Rio Ferdinand, Alex Ferguson, Gary Neville gibi isimler Avrupa Süper Ligi oluşumuna sert tepki gösterdiler.

Avrupa Ligi'ne sert tepki! 'Zenginler zenginleşsin diğerleri ölsün diyorlar'

İngiltere, İspanya ve İtalya'dan 12 kulübün "Avrupa Süper Ligi" adıyla yeni bir turnuva düzenlenmesi konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.
İngiltere'den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüplerinden yapılan ortak açıklamada Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasına ilişkin karar duyuruldu.
Açıklamada, en kısa sürede başlaması planlanan Avrupa Süper Ligi'ne 3 takımın daha katılmasının beklendiği belirtildi.


AVRUPA FUTBOL EKONOMİSİNİN İSTİKRARSIZLIĞI SÜRECİ HIZLANDIRDI
Kurucu kulüplerin, yeni lig ve bir bütün olarak futbol adına en iyi sonucu elde etmek için UEFA ve FIFA yetkilileriyle görüşmeyi “dört gözle” beklediği kaydedilen açıklamada, Avrupa Süper Ligi'nin kuruluşunun, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Avrupa futbol ekonomisindeki istikrarsızlığı hızlandırdığı bir zamana denk geldiğine dikkat çekildi.
Açıklamada, kurucu kulüplerin, birkaç yıldır Avrupa'daki müsabakaların kalitesini ve yoğunluğunu iyileştirme, en iyi kulüplere ve oyuncularına düzenli olarak rekabet etmelerini sağlayacak bir format oluşturma hedefinde olduğu aktarıldı. Ayrıca kurucu kulüplere toplam 3,5 milyar avro ödeneceği ifade edildi.
KAÇ TAKIM KATILACAK?
Turnuvanın detaylarına ilişkin bilgilerin de yer aldığı açıklamada, 15 kurucu kulüple birlikte toplamda 20 kulübün mücadele edeceği ligde, 5 takımın her sezon değişeceği kaydedildi.
TURNUVANIN FORMATI NASIL OLACAK?
Ağustos'ta başlayacak turnuvada takımların 10'arlı iki grupta yer alacağı ve grupları ilk 3'te bitirenlerin direkt çeyrek finale yükseleceği, ligi 4. ve 5. sırada tamamlayan takımların çeyrek finale yükselmek için play-off karşılaşması yapacağı bildirildi. Çeyrek finalin çift maç usulüne göre oynanacağı, final müsabakasının da mayıs ayında yapılacağı belirtildi.
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Real Madrid Başkanı ve Avrupa Süper Ligi'nin ilk başkanı Florentino Perez, "Futbola her seviyede yardımcı olacağız ve onu hak ettiği yere götüreceğiz. Futbolun dünyada 4 milyardan fazla taraftarı var ve dünyadaki tek küresel spor. Büyük kulüpler olarak bizim sorumluluğumuz onların isteklerine cevap vermektir." ifadelerini kullandı.
UEFA, İngiltere Futbol Federasyonu, İngiltere Premier Lig, İspanya Futbol Federasyonu, La Liga, İtalya Futbol Federasyonu ve Serie A yönetimleri, ortak bir bildiri yayımlayarak Süper Lig projesine karşı çıkmıştı.

HANGİ TAKIMLAR VAR?
Arsenal
Manchester United
Chelsea
Liverpool
Manchester City
Tottenham Hotspur
Milan
Inter
Juventus
İspanya
Atletico Madrid
Barcelona
Real Madrid
AVRUPA SÜPER LİGİ YÖNETİM KURULUNDA KİMLER VAR?
Başkan: Florentino Perez
Başkan Yardımcısı: Andrea Agnelli
Başkan Yardımcısı: Joel Glazer

AVRUPA KULÜPLER BİRLİĞİ VE UEFA NEDEN ANLAŞAMADI?
Avrupa futbolunun patronu UEFA ile Avrupa Kulüpler birliği arasında Şampiyonlar Ligi formayı ve TV yayın haklarının pazarlama sisteminin düzenlenmesi konusunda anlaşma sağlanamadı.
Bunun üzerine Avrupa'nın 12 büyük kulübü Avrupa Süper Ligi projesini hayata geçirme kararı aldı. İngiltere Premier Ligi'nden Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, İspanya La Liga'dan Barcelona, Atletico Madrid, Real Madrid, İtalya Serie A'dan Milan, Inter ve Juventus bu turnuvaya onay verdi. Bu fikre onay vermeyen PSG, Avrupa Süper Ligi'nde yer almayacak.
UEFA ile kulüpler arasında yaşanan anlaşmazlığın ana sebebi olarak, Avrupa Kulüpler Birliği'nin, Devler Ligi'nin ticari hakları ve yayın haklarında daha fazla söz sahibi olmak istemesi gösterildi.
BAYERN MÜNİH VE BORUSSIA DORTMUND REDDETTİ
Borussia Dortmund CEO'su Hans-Joachim Watzke, Bayern Münih ile birlikte Avrupa Süper Ligi'ne katılmayacaklarını duyurdu.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hans-Joachim Watzke, "Bayern Münih ile birlikte Avrupa Süper Lig'e katılım çağrısını reddettik. Sonuna kadar planlanan Şampiyonlar Ligi reformuna sadık kalacağız." ifadelerini kullandı.
UEFA'NIN FORMAT DEĞİŞİKLİĞİ TATMİN ETMEDİ
UEFA, 2024 yılından sonra uygulamaya alacağı Şampiyonlar Ligi'nin 36 takımlı yeni formatını duyurmaya hazırlanırken söz konusu 12 kulüp, yeni ligin kurulduğunu resmen açıkladı. Çıkan haberlere göre 12 kulüp, UEFA'nın Şampiyonlar Ligi'nde yapmayı düşündüğü format değişikliğini beğenmedi.
KONU FORMAT DEĞİL, PARA
The Athletic'te yer alan haberde Avrupa Süper Ligi'ni kuran 12 kulübün UEFA'nın kontrolü dışında bir lig kurmasının asıl sebebi olarak yayın ihalesi, sponsor gelirleri ve market payını bu kulüplerin kendilerinin dağıtmak istemesi. İngiltere'de Premier Lig yönetiminin ligi yönetmesi, İspanya'da La Liga yönetiminin aynı şeyi yapması, Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük turnuvasında da aynı şeyin yapılmak istenmesine yol açıyor.
SON GÖRÜŞMELER WHATSAPP'TAN VE ZOOM'DAN YAPILDI
Dünyanın en varlıklı insanlarının sahibi olduğu veya yönettiği bu kulüpler, pandemi şartlarında Avrupa Süper Ligi projesini gerçekleştirmek için özellikle son aylarda yoğun bir çalışma içine girdi. Öyle ki bazı detaylar WhatsApp gruplarında veya Zoom toplantılarında konuşuldu. Milyarder insanlar, Avrupa futbolunda kaosa sebebiyet veren kararlara ve anlaşmalara telefon veya bilgisayar ekranlarında imza attı.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, UEFA Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Ceferin, "UEFA ve dünya futbolu, sadece açgözlü fikirlerini takip eden birkaç Avrupa kulübü tarafından öne sürülen korkunç projeye karşı tek yumruk oldu. Futbol dünyası, hükümetler bu anlamsız projeye karşı birleşti." dedi.
"MİLLİ TAKIMLARDA OYNAYAMAYACAKLAR"
UEFA Başkanı, "Avrupa Süper Ligi'nde oynayan oyuncular Dünya Kupası'nda veya Avrupa Şampiyonası'nda oynayamayacaklar. Milli takımlarını temsil edemeyecekler." diyerek uyarısını yaptı.
"SADECE CEPLERİNDEKİ PARAYA BAKIYORLAR"
Ceferin, "UEFA; elde ettiği gelirlerin yüzde 90'ını futbola yeniden dağıtan bir kurumdur. Bu sadece para meselesi değil. Süper Lig, bir düzine kulübün kirli çıkarları için kurmak istedikleri bir kurumdur. Bazıları için dayanışma hiçbir şeydir, sadece ceplerindeki paraya bakarlar." diyerek sözlerini sürdürdü.
"BU FİKİR, YÜZE TÜKÜRMEK GİBİ"
UEFA'nın Sloven patronu, "12 kulüp hariç tüm futbol ailesine ve kulüplere teşekkür etmek istiyorum. Hükümetlere de teşekkür ediyorum. Avrupa Süper Ligi fikri, futbolseverlerin yüzüne tükürmek gibidir. Bu 12 kulübün futbolu bizden almasına izin vermeyeceğiz!" ifadeleriyle sözlerini noktaladı.
"BÖYLE YALAN SÖYLEYEN GÖRMEDİM"
Ceferin, Ed Woodward (Man United) ve Andrea Agnelli (Juventus) ile sert bir açıklama yaparken; "Hayatımda birçok şeyi gördüm, birçok insanla tanıştım ancak Woodward ve Agnelli gibisini görmedim. Perşembe ve Cumartesi günü ikisiyle de konuştum ve bizim reformlarımızı desteklediklerini söylediler. Andrea Agnelli benim için en büyük hayal kırıklığı. Agnelli kadar ısrarla yalan söyleyen birini hiç görmemiştim. İnanılır gibi değil, aklım almıyor" ifadelerini kullandı.
"SONSUZA KADAR MEN EDİLMEYECEKLER"
Ceferin ayrıca "Bu kulüpler sonsuza dek Avrupa futbolundan men edilmeyecekler ancak yaptıkları yanlıştı. Bir insanın bunu anlaması için çok büyük IQ'larının olmasına gerek yok ancak Süper Lig kurma tehdidi, tuhaf bir müzakere yolu." ifadelerini kullandı.
TFF'DEN AVRUPA SÜPER LİGİ'NE TEPKİ!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) resmi sitesinden yaptığı açıklamada, Avrupa Süper Ligi'ne karşı bir tavır sergiledi ve bu girişimin kabul edilemez olduğunu belirtti.

İşte o açıklama:
Bazı Avrupa kulüpleri tarafından oluşturulduğu ilan edilen Avrupa Süper Ligi projesi ile ilgili gelişmeleri büyük bir endişe ile takip etmekteyiz.
Dünya futbolunun geleceğini bütünüyle tehlikeye atacak bu anlamsız teşebbüsü kabul edilemez buluyoruz.
Türkiye Futbol Federasyonu olarak, başta futbolumuzun çatı kurumları olan FIFA ve UEFA olmak üzere tüm paydaşlar ve bu spora gönülden bağlı olan futbol ailesinin her ferdinin yanında olduğumuzu açık bir şekilde beyan ediyoruz.
Bu kapsamda, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ve Yönetim Kurulu'na inanıyoruz, alacakları kararı sonuna kadar destekliyoruz.
Önemli olan, zor zamanlardan geçtiğimiz bu süreçte, bu oyunun geleceği için bireysel değil birlik beraberlik içerisinde hareket etmek ve bu yönde kararlar almaktır.
Futbolun geleceği adına, söz konusu oluşumda yer alan kulüpleri, başlattıkları bu ayrılıkçı eylemden bir an önce vazgeçmeye davet ediyoruz.
Yalnızca kendi çıkarlarını düşünen bu harekete haklı bir tepki gösteren Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı'na sergiledikleri bu duruş için Türk futbolu adına teşekkür ediyoruz.

GALATASARAY AÇIKLADI: CAMİAMIZIN İZNİ OLMADAN...

Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, Juventus, Inter ve Milan kulüplerinden yapılan ortak açıklamayla Avrupa Süper Ligi'nin kurulması kararı sonrası Türkiye'den de Galatasaray'ın dahil olacağı iddia edildi.

'GALATASARAY'IN MENFAATLERİ NEYİ GEREKTİRİYORSA...'
Avrupa futbolunda yaşanan bu kritik olayla ilgili açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, kendilerine gelen şu an için bir resmi teklif bulunmadığını belirtti. Cengiz, "Galatasaray menfaatleri neyi gerektirirse onu yaparım. Tabii ki camianın izni ve onayı olmadan karar veremeyiz. Avrupa'da bütün büyük kulüplerin başkanları benim yakın dostum. Özellikle Real Madrid Kulübü Başkanı Perez ile ayrı bir dostluğumuz var. Hatta bir maç sonrası torunum Mert'e hediye ettiği formayı unutamam. Dediğim gibi şu an için bize gelen resmi bir teklif yok. Böyle bir teklif gelirse, camiamızın menfaatleri doğrultusunda hareket ederiz" diye konuştu.
MESUT ÖZİL'DEN BÜYÜK TEPKİ

Fenerbahçe'nin Türk asıllı Alman futbolcusu Mesut Özil, eski takımları Real Madrid ve Arsenal'in de kurucuları arasında yer aldığı Avrupa Süper Ligi projesine tepki gösterdi.

Mesut Özil'in sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde;
"Çocuklar, herhangi bir Süper Ligi değil, Dünya Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanma hayaliyle büyüyor. Büyük oyunların keyfi, her hafta değil, yalnızca yılda bir veya iki kez olmalıdır. Dünyadaki tüm futbol taraftarları için anlaşılması gerçekten zor bir karar..."

JÜRGEN KLOPP 2 YIL ÖNCE 'KARŞIYIM' DEMİŞTİ
Avrupa Süper Ligi'nin kuran 12 kulüpten biri olan Liverpool'un Alman menajeri Jürgen Klopp, iki yıl önce bu projeyle ilgili kendisine sorulan soruya; "Temennim Avrupa Süper Ligi denilen şeyin hiçbir zaman hayata geçmemesi.


Liverpool ve Real Madrid'in 10 yıl üst üste karşılıklı oynayacağı bir organizasyona neden ihtiyaç duyalım?" yanıtını vermişti.

AGNELLI GÖREVİNDEN AYRILDI
İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımı Juventus'un Başkanı Andrea Agnelli’nin Avrupa Kulüpler Birliği’nden (ECA) ayrıldığı bildirildi.
İtalya'nın önde gelen Corriere dello Sport ve La Gazetta dello Sport gazetelerinde çıkan haberlerde, Avrupa futbolunda "Avrupa Süper Ligi" adıyla yeni bir yapılanmaya giden 12 kulüpten biri olan Juventus'un, ECA'dan da ayrıldığı belirtildi.

Juventus'un doğruladığı belirtilen haberlere göre, Andrea Agnelli, ECA Başkanlığı ve UEFA yönetimindeki görevlerinden de istifa etti. Haberlerde, Juventus’un kurucusu olduğu Avrupa Süper Ligi’ne katılacağı kaydedildi.
Andrea Agnelli'nin de Avrupa Süper Ligi'nin başkanlığına seçilen Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in yardımcısı olduğu aktarıldı.Haberlerde, Agnelli'nin "Süper Lig, geleceğimiz" ifadelerini kullandığı belirtildi.

BORIS JOHNSON: YIKICI OLABİLİR
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İtalya, İspanya ve İngiltere’den 12 kulübün kurulması konusunda anlaştığı "Avrupa Süper Ligi"nin futbol için yıkıcı olabileceği uyarısında bulundu.

Johnson, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, futbol otoritelerinin yeni ligin kurulmasına karşı harekete geçmesini desteklediklerini aktardı. Avrupa Süper Ligi’nin futbol için "yıkıcı" olabileceğini kaydeden Johnson, yeni turnuvanın yerel liglere de darbe vuracağını ve ülke genelinde taraftarları endişeye sürükleyeceğini ifade etti.
Johnson, "Kulüpler adım atmadan önce taraftarlarına ve daha geniş futbol topluluğuna cevap vermelidir." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı



Manchester United efsanelerinden olan ve son dönemde İngiltere'nin en saygın yorumcularından biri haline gelen Gary Neville, Avrupa Süper Ligi projesine şiddetle karşı çıktığını açıkladı ve sert tedbirlerin gelmesini istedi.
İşte Gary Neville'ın programdaki yorumları:
"Kahrolsun! Ben bir Manchester United taraftarıyım. Kendimi 40 senedir böyle tanımlıyorum. Ancak, iğreniyorum! En çok da Manchester United ve Liverpool'dan iğreniyorum. Liverpool, sözüm ona 'Asla yalnız yürümeyeceksin' diye şarkı söylüyor. Halkın kulübü, taraftarın kulübü öyle mi? Manchester United, 100 yıldan fazla bir süre önce işçilerin kurduğu bir kulüptü. Artık öyle mi? Düşemeyecekleri bir yarışmaya mı katılıyorlar? Tamamen rezalet! Tamamen utanç verici! Bu ülkede gücü bu kulüplerden acilen geri almalıyız. Üstelik bu kulüplerden biri de benim kulübüm."
"SAHİPLERİNİN FUTBOLLA İLGİSİ YOK"
"Bu tamamen aç gözlülük! Bunların hepsi sahtekar. Manchester United, Liverpool, Chelsea, Manchester City'nin sahiplerinin bu ülkede futbolla hiçbir ilgisi yok. Manchester United, Arsenal ve Tottenham, Şampiyonlar Ligi'nde bile değil. Orada olmaya hakları var mı? Şaka gibi bir durum. Şimdi bu kulüplerin güce sahip olmasını engellemek için bağımsız düzenleyicilere, kural koyuculara sahip olma zamanı geldi. Artık yeter!"
"TARAFTARLARIN KULÜPLERİNİ KORUYUN!"
"Bunların tek bir duygusu var, aç gözlülük. Bunlar sahtekar, düzenbaz, üç kağıtçı! Bu kulüplerin sahipleri, Liverpool'un sahibi, Chelsea'nin sahibi, Manchester United'ın City'nin sahipleri, futbol için hiçbir şey yapmamış adamlar. 100 yıldan fazla tarihe sahip olan ve bu ülkenin gerçeği olan kulüplerle yaşayan ve nefes alan insanlar var. Taraftarların kulüplerinin korunması lazım. Bu paraları taraftarlar kazandırıyor. Futbolda paraya karşı değilim ama bunun da bir prensipleri olmalı."
"BUNLARI DAMGALAYIN! KÜME DÜŞÜRÜN"
"Buna katılan İngiliz kulüplerine puan silme cezaları verilmeli. Şampiyonlukları ellerinden alınmalı. Avrupa Süper Ligi'ne katılan kulüpleri damgalayacaksın. Tüm puanlarını sileceksin ve ligden düşüreceksin. Acımasızca cezalandıracaksın. Futbolla zerre alakası olmayan sahipleri de birkaç hafta saklanacaklar ve sonra hiçbir ilgilerinin olmadığını söyleyecekler. Böyle bir pandeminin ortasında, ekonomik kriz zirvedeyken ve her şey pamuk ipliğine bağlıyken böyle açgözlü olmalarını anlayamıyorum. Şaka gibiler. Zoom'da mı görüşüyorlarmış? Şaka gibi!
Alt liglerdeki birçok kulüp, pandemi döneminde sadece hayatta kalabilmek için mücadele ediyor. Projeye katılan kulüpler, hayatta kalma mücadelesi verenlere de saldırıyor."
"BUNLAR KÜÇÜK KULÜP KAFASI"
"Manchester United, 8-10 senedir küçük kulüp kafasıyla yönetiliyor. Bunların adı büyük kulüp. Zihinleri küçük. Arsenal de küçük bir kulüp. Büyük kulüp olmak sadece taraftar kitlenizle ölçülmez. Mentaliteniz böyledir. Bayern Münih, her zaman büyük bir kulüp olmuştur. Manchester United ve Liverpool ise bu kararlarıyla büyük değillerdir."


Manchester United'ın efsanevi menajeri Sir Alex Ferguson, aralarında kendi kulübünün de olduğu 12 kulübün Avrupa Süper Ligi'ni kurması üzerine açıklamalarda bulnundu.
Alex Ferguson, "Süper Lig'den bahsetmek, 70 yıllık Avrupa kulüp futbolundan uzaklaşmak demek." yorumunu yaptı.
Ferguson, "Hem 60'lı yıllarda bir şehir takımı olan Dundermline ile bir oyuncu olarak, hem Aberdeen'de Kupa Galipleri Kupası'nı kazanan bir teknik direktör olarak Avrupa'da mücadele etmek Everest'e tırmanmak gibiydi. Örneğin, Everton kulübü Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için 500 milyon sterlinlik bir stadyum yapıyor. Futbolseverler, Avrupa futbolunu bu haliyle çok sevdi." dedi.
Efsanevi İskoç menajer, "Manchester United kariyerim boyunca en özel anlarım, oynadığımız 4 Şampiyonlar Ligi finaliydi. Manchester United, bu projenin içine dahil olmamalı. Bu sürecin bir parçası değilim. Ne düşündüklerini bilmiyorum." dedi.
Manchester United, Avrupa Süper Ligi'nin 12 kurucu kulübü arasında yer aldı. Ayrıca, Manchester United'ın sahibi Glazer ailesinden Joel Glazer da Avrupa Süper Ligi başkan yardımcılığı görevine getirildi.


Manchester United'ın efsane stoperlerinden ve İngiliz TV'si BT Sport'un yorumcusu Rio Ferdinand, Avrupa Süper Ligi'ne karşı olduğunu açıkladı.
İşte Rio Ferdinand'ın yorumları:
"Bu ayrılıkçı 12 kulüp, futbola savaş açmış durumda. Utanç vericiler. Bu kodamanlar, kapalı bir dükkan kurmak ve her şeyi tamamen para üstüne kurmak istiyor. Zenginler zenginleşecek ama diğerleri ölecek öyle mi!
Tarih için, futbol piramidinin farklı bölümündeki futbolcular, antrenörler, seyirciler için hiçbir düşünceleri yok! Utanç vericiler. İnanamıyorum bunu yapabildiklerine. Dünyanın dört bir yanında pandemiyle savaşırken bunu yapmaya nasıl cesaret edebildiler!"
"ZENGİN ODALARINDA KARAR ALIYORLAR"
"Sokaklarda futbol için mücadele eden insanlar var. Dünyanın her yerinde kendi kulübü için mücadele eden futbolseverler var. Onlarsa zengin odalarında oturuyorlar, konuşuyorlar ve sahip oldukları bu küçük fikir hakkında karar alıyorlar."
"BUNLARIN DERDİ FUTBOL DEĞİL PARA"
"Avrupa Süper Ligi utanç verici bir fikir. Rekabete ve futbolun sahip olduğu tüm değerlere karşıdır. Düşme, yükselme, kazandığın için ödüllendirilmek, kaybettiğin için cezalandırılmak... Bunlar sevdiğimiz oyunun değerine katkı sunan değerlerdir. Bu insanların futbol hakkında zerre fikirleri yok. Sadece ticari bir iş yapmaya çalışıyorlar, hepsi bu. Futbol dünyasındaki diğer kulüpler için hiçbir düşünceleri yok."
"TÜM FUTBOL DÜNYASINA ZARAR VERECEKLER"
"Bu oyunu seven, destekleyen ve bugün olduğu hale getiren insanlar olmadan futbol hiçbir şeydir, futbolcular hiçbir şeydir, kulüpler hiçbir şeydir. Onlar olmadan bu oyun aynı oyun olmaz. Avrupa Süper Ligi, tüm futbol dünyasına çok büyük zararlar verecek."


İngiltere, İspanya ve İtalya'dan 12 kulübün "Avrupa Süper Ligi" adıyla yeni bir turnuva düzenlenmesi konusunda anlaşmaya varmasına Almanya'dan tepki geldi.
Almanya Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Rainer Koch, yaptığı açıklamada, yalnızca kendi ekonomik çıkarlarıyla ilgilenen bir kaç kulüpten oluşan Avrupa Süper Ligi'nin, toplumun her zamankinden daha çok dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde diğer tüm kulüpler, ligler ve federasyonlar için yıkıcı olacağını belirtti.
Koch, "Yeter artık. Ben yüzde 100 UEFA'nın tutumunu destekliyorum. Çok uzun süre Avrupa'nın birkaç büyük kulübünün faaliyetleri izlendi." ifadesini kullandı.
Futbolun açık olan sportif yarışa dayandığını söyleyen Koch, "Bunu kabul etmeyenler, taraftarları, oyuncuları ve takımları ile dünya futbol evinin her katından çıkmak zorunda kalır." değerlendirmesinde bulundu.
Oluşumda Alman kulübün yer almamasına işaret eden Koch, hiçbir Alman kulübünün bundan sonra da katılmamasından mutluluk duyacağını kaydetti.
DFB'nin internet sayfasından yapılan açıklamada da, "Avrupa Süper Ligi" konseptine karşı olunduğu belirtilerek, "Her kulüp, dayanışmaya dayalı futbolun bir parçası olarak kalmak isteyip istemediğine veya UEFA ve ulusal futbol federasyonları dışında sadece bencilce kendi çıkarlarını gözetmek isteyip istemediğine karar vermek zorunda kalacak." ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, DFB'nin, UEFA ile İngiltere, İtalya ve İspanya ulusal federasyonlar tarafından yapılan ortak açıklamanın arkasında olduğu kaydedildi.
Almanya Futbol Kulüpleri Birliği (DFL) Başkanı Christian Seibert de, İngiltere, İtalya ve İspanya'daki birkaç kulübün ekonomik çıkarları, Avrupa futbolunun yerleşik yapısının kaldırılmasıyla sonuçlanmaması gerektiğini belirterek, "Özellikle Avrupa profesyonel futbolunun temeli olan ulusal liglere bu şekilde onarılamaz bir zarar verilmesi sorumsuzluk olur."

Avrupa Ligine sert tepki Zenginler zenginleşsin diğerleri ölsün diyorlar

Haberin Devamı