Gazete Vatan Logo

‘Athena’ markasıyla Türkiye’ye yayılacak

Turizm ve gayrimenkule odaklanan Şekerlisoy Şirketler Topluluğu, yatırımlarının ilk halkası olarak Mersin’de rezidans ve otelden oluşan 100 milyon liralık Athena projesine başladı.

‘Athena’ markasıyla Türkiye’ye yayılacak

Temelleri Elazığ’da atılan ve sağlık, inşaat, turizm, tarım, gayrimenkul ve enerji olmak üzere 6 sektörde faaliyet gösteren Şekerlisoy Şirketler Topluluğu, turizm ve inşaat sektörüne odaklanmaya karar verdi. Bu kararın arkasında şirketin 28 yaşındaki genç CEO’su Onur Şekerlisoy var. 5 yıl içinde gayrimenkul ve turizm sektörüne 300 milyon lira yatırım yapmaya hazırlanan Şekerlisoy, ufak çaplı birkaç projenin ardından bu alandaki ilk ciddi adımını Mersin’de attı. Mersin Erdemli’de rezidans ve otelden oluşan 100 milyon liralık Athena projesine başlayan şirket, bu markayı tüm yatırımlarında kullanıp Türkiye’ye yayacak.

Onur Şekerlisoy, gayrimenkul ve turizmdeki ilk büyük işlerine Mersin’de başladıklarını belirterek, “Bu proje için 2.5 yıl hazırlandık ve logonun tasarımından şantiyeye kadar her ayrıntısıyla ilgilendim” dedi. Turizmde hayalinin çok büyük olduğunu söyleyen Şekerlisoy, “Şu anda topluluk içinde neredeyse hiç payı yok ama ilerleyen dönemlerde yüzde 80’e çıkacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Anadolu hedefte

Anadolu’nun çok büyük potansiyele sahip olduğunu ifade eden Şekerlisoy, yatırımlarını Mersin ve hinterlandında yapmaktan yana. İlk olarak Mersin’i seçmiş. Devamında da memleketleri Elazığ ve Kayseri gelecek. Şekerlisoy, planladığı yatırımları şöyle sıraladı: “Elazığ’da arsalar ve projeler hazır. Elazığ Merkez’de 12 bin metrekare bir rezidans projesi olacak. Bir de Misland arazisinin bir bölümüne konut inşaatı planım var. Kayseri’de de arsa alımı yapıldı. Projesi henüz çizilmedi. İstanbul’da tarihi yarımadada arsa bakıyorum.”

‘Başka İstanbul var’

‘Başka İstanbul Var’ sloganıyla Mersin Erdemli’de başladıkları Athena projesinden de söz eden Şekerlisoy, projenin, 650 yataklı bir otel ve 174 daireli bir rezidanstan oluştuğunu söyledi. “İstanbul’da olsa bu kalitedeki bir projede daireler 2 milyon dolardan satılırdı” diyen Onur Şekerlisoy, şöyle devam etti: “Bu projede İstanbul’da olmayanları satıyorum. İstanbul’da metrekaresi 10 bin liraya satan müteahhitlerin bile sakındığı ürünleri kullandım. Bu projede herkes evinden bir tarafta eşsiz koyu, bir tarafta ormanı ve bir tarafta da su kemerini görecek. Binanın panoramik yapısı sayesinde her daire 3 taraftaki manzarayı alıyor.”

Haberin Devamı

15 Temmuz’da satış başlıyor

İNŞAATI devam eden Athena’da rezidansların teslimi Haziran 2017’de, otelin açılışı Haziran 2018’de yapılacak. Kendine ait bir koya sahip olan proje, tarihi bir bölgede sit alanı ile çevrili bir alan içinde yer alıyor. Bu alanda tarihi bir su kemeri bulunuyor. Athena’da 1+1, 2+1 ve bahçe katlarından oluşan lüks daireler yer alıyor. 15 Temmuz’da satışa çıkacak dairelerin metrekare fiyatı 1.200 euro ve kur 3.20 TL’de sabitleniyor. Buna göre fiyatlar yaklaşık 250 bin ile 375 bin lira arasında bulunuyor. Daire alan herkes adına bir adet zeytin ağacı da dikilecek.