Gazete Vatan Logo

Zor roller beni kamçılar

Erkenci Kuş dizisinde Güliz karakterini canlandıran Sibel Şişman, oyunculara karşı olan bakış için şöyle diyor: “Türkiye’de oyuncu olmanın kolay olduğuna dair bir algı var. Oysa ki bizim mesleğimizde eğitim ve disiplin çok önemli.”

Zor roller  beni kamçılar

Oyunculuğa nasıl başladınız ve ilk teklif nasıl geldi?

Oyunculuğa 10 yaşındayken tiyatroyla başladım. “Büyüyünce ne olacaksın?” sorusuna her zaman “Oyuncu olacağım.” diye karşılık veren bir çocuktum. Başka bir meslekte düşünmedim hiç kendimi. Profesyonel anlamda ilk deneyimim Yılanların Öcü dizisiyle oldu. Cemal Şan hocamın gülüşümü beğenip beni seçmesiyle kendimi Ürgüp’te buldum.

Oyunculuk eğitimi aldınız mı?

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Oyunculuk Anasanat dalı Tiyatro Bölümü mezunuyum.

İlk oyunculuk deneyiminizde neler hissettiniz?

Oyunculukta ilk deneyimim tiyatroyla başladı ve hala devam ediyor. İlk televizyon deneyimimde çoğu oyuncuda olduğu gibi ve yaşımın daha genç olmasından dolayı fazla heyecanlanmıştım. Ama çok şanslıyım ki muhteşem bir ekiple başladım ben işe.

Türkiye’de oyuncu olmak nasıl bir duygu?

Türkiye’de çoğunlukla oyuncu olmanın kolay olduğuna dair bir algı olduğunu gözlemliyorum. Oysa ki bizim mesleğimizde eğitim ve disiplin çok önemli. Ayrıca gözlemin önemi her zaman vurgulanır. Türkiye gözlem açısından elverişli bir ülke.

Haberin Devamı

İleriye dönük projeleriniz neler?

Tiyatroda yeni sezon için oyun okumalarımız sürüyor. Bir sinema filminde güzel bir rol almak hedeflerim arasında. Mesleğimde yapabileceğimin en iyisini yapmak hayat amaçlarımın başında geliyor.

Eğlenceli ve güler yüzlüyümdür

“Erkenci Kuş” dizisinde nasıl bir rolünüz var?
Erkenci kuş dizisinde Güliz karakterini canlandırıyorum. Patron asistanı ve şirketin vazgeçilmezi. Çok eğlenceli hayat dolu gülmeyi seviyor bu yönden benziyoruz. Ben de hayatta her zaman bardağın dolu tarafını görmeyi tercih ederim. Gülmek hayattaki en güzel şey. Beni tanıyan çoğu insan da güler yüzlü olduğumu söyler. Güliz de şirkete neşe saçıyor. Aynı zamanda zeki ve işinde çok başarı.
Set stresi çok yıpratıcı olabiliyor
Oyunculuktan arta kalan zamanlarda neler yapıyorsunuz?
Aileme ve arkadaşlarıma düşkün bir insanım. Prova ve çekim olmadığı zamanlar genellikle onlara vakit ayırıyorum. Gezmeyi severim. Meditasyon yapıyorum. Her gün mutlaka yürüyüş yapıyorum.
Setler stresli ortamlar. Bu stresle nasıl başa çıkıyorsunuz?
Eğer ki güzel bir uyum ve iş birliği sağlandıysa çalışmak beni yormuyor. Aksine ben keyif alıyorum sette olmaktan. Tam tersi olduğunda elbette yıpratıcı.
Bir rolün içime sinmesi çok önemli. İstemediği bir şeyi yapmak insanı yıpratır. Şu ana kadar kötü bir deneyim yaşamadım. O nedenle bana gelen roller beni hep tatmin etti. Severek yaptım işimi.
Nasıl rollerde yer almak istersiniz?
Hikayesi kuvvetli karakterler beni çok heyecanlandırıyor. Zorlayıcı roller de beni daha çok kamçılar eminim. Yine de çoğu rolü canlandırabilirim. Kendime güvenim var bu konuda.

Haberin Devamı