Gazete Vatan Logo

Zayıflamada yeni trend karbondioksit

Deri altına iğnelerin ucundan karbondioksit gazı veriliyor ve yağlar parçalanıyor. Yanma var, şişlik var ama yöntem hızlı. Spor yapmayan, boğazından kesemeyen ama incecik olacağım diyenler ve cebinde parası olanlar şimdi bu yöntemi deniyor: Karbossi terapi

Zayıflamak için az yemek ya da spor yapmak dışında her yola başvuruyor 21'inci yüzyıl insanı. Son yöntem de vücuda karbondioksit gazı verilerek zayıflama. Küçük bir araştırmadan sonra Nişantaşı'ndaki Aqua'nın yolunu tuttum. Etiler'deki Aqua yeni şubesini Nişantaşı'nda açmış. Merkezde zayıflamayla ilgili bildiğimiz yöntemlerin yanı sıra karbondioksit gazı da uygulanıyor. Merkezin sahibi Şebnem Acar ve medikal estetik uzmanı Dr. Fidan Şahin, yöntemle ilgili tüm ayrıntıları anlattılar.

Yöntemin adı Karbossi terapisi. En basit anlatımıyla deri altına karbondioksit verilmesi anlamına geliyor. Bir yıldır Avrupa ülkelerinde ve Amerika'da uygulanıyor. Dr. Fidan Şahin bu yöntemin yıllardır İtalya'ya uygulandığını, 5 yıldır İtalyan kadınlarının zayıflamak için bu yönteme başvurduğunu anlatıyor.

Nasıl mı uygulanıyor? Koltuğa uzanıyorsunuz, fazla yağların toplandığı bölgeler tespit ediliyor. Vücudunuza incecik iğneler batırılıyor. Uygulayanlara göre "birazcık", vücuduna iğne batırılanlara göre ise "arı sokmuş gibi" acıyor.

Bu arada uzandığınızda bir tüp yanınızda bulunuyor, kendinizi ameliyata girmiş gibi hissedebilirsiniz ama ortada kan yok, yalnızca iğneler var: Uygulama sırasında bir miktar şişiyorsunuz. Bu yöntemi deneyenler beni bağışlasın, hayvanı kestikten sonra şişirirler ya, biraz öyle bir şişkinlik oluyor vücutta.

15 dakikası 100 YTL
Bu arada dikkat edin "kadınlar" demiyorum, çünkü bu yöntemi özellikle bel bölgesindeki yağlanmalar için deneyen erkekler de var. Yöntemin aynı zamanda varis genişlemelerini de önlüyor. 15-20 dakikalık seansın bedeli 100 YTL.

Şebnem Acar, kullanılan cihazın özelliklerine dikkat çekiyor, "8 aydır bu yöntemi uyguluyoruz, yurtdışındaki kullanımları inceledik, sonuçlar olumlu" diyor ve müşterilerine paket indirimlerini yaptıklarını söylüyor. "Bu yöntemi için merkeze kimler geliyor" sorusunun yanıtı ise basit, "Bölgesel yağlanma sorunu yaşayanlar ve boğazından kesmek yerine kısa yoldan zayıflamayı isteyip de parası olanlar." Tel: 0212 343 10 01

Karbossi terapi nedir?
* Nasıl inceltiyor?
Vücuda batırılan iğnelerin ucu 0.3 diametre. Seanslar 15-20 dakika sürüyor. Mutlaka bir gün ara veriliyor. Dr. Fidan Şahin bu uylamanın haftada iki veya üç uygulanmasını öneriyor. Uygulama 15-20 seansta tamamlanıyor.

* Peki ne kadar incelme sağlanıyor?
Bu da kişiden kişiye değişiyor, 5 cm incelen de var, 20 cm incelen de.

* Nasıl oluyor da karbondioksit gazı insanı inceltiyor ve bunun bir yan etkisi yok mu?
Yağlı bölgelerde deri altına karbondioksit gazı verildiğinde metabolizma şaşırıyor ve harekete geçiyor. Gaz verildiğinde kılcal damarlarda genişleme oluyor. O gazı atmak için vücut o bölgeye oksijen gönderiyor, bu sırada da yağlar parçalanıyor, vücuttaki ödem de gidiyor.

* Bu işlem sırasında vücutta acı hissedilmiyor mu?
Uygulama sırasında karbondioksit gazı kılcal damarların genişlemesine neden oluyor. Enjeksiyon yapılan alanda yanma oluyor. Bu his saniyeler içinde azalıyor. Şişlik ise 20-30 dakika sonra geçiyor

* Bu gazı dışarıdan vücuda vermenin bir zararı yok mu?
Karbondioksit gazı vücuda zararlı bir gaz değil. Tıbbın diğer alanlarında da var. Bir uygulamada vücuda 1000cc ile 3000 cc arasında gaz veriliyor, bu yağ yoğunluğuna bağlı olarak değişiyor. Bu gazın yüzde 85'i bir saat içinde, geri kalanı da gün içinde atılıyor.

Haberin Devamı