Gazete Vatan Logo

Yurt dışındaki Türk mağazalar artacak!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, halihazırda 99 BMD üyesinin yurt dışında 2 bin 500'ün üzerinde mağazasında Türk tabelası ile hizmet verdiğini belirterek, "Bu rakamı yıl sonunda 3 binin üzerine taşımayı amaçlıyoruz. Türk markaları yıl sonunda yurt dışında 500 yeni mağaza hedefini aşacak." dedi.

Yurt dışındaki Türk mağazalar artacak!

Öncel, BMD ile Alkaş Danışmanlık iş birliğiyle düzenlenen, perakendenin büyüme planları ve yurt dışındaki fırsatların mercek altına alındığı "Yurt Dışı Açılımı Toplantıları"nın açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

BMD üyesi 99 markanın halihazırda 110 ülkede 2 bin 500'ün üzerinde mağazası ve Türk tabelası ile hizmet verdiğini dile getiren Öncel, 12 bin 500 satış noktasında var olduklarını, buralarda ciddi hizmetler verdiklerini söyledi.

Öncel, Türk markalarının sınır ötesinde önemli ekonomik operasyonlara imza attığını kaydederek, yurt dışında bu yıl açılacak toplam mağaza sayısının 500'ün üzerine çıkacağını öngördüklerini aktardı.

Yurt dışındaki Türk markalarının o ülkenin insanına dokunduğunu ve duygusal bağ kurduğunu ifade eden Öncel, "99 BMD markasının 110 ülkede 2 bin 500'ün üzerinde mağazası var. Bu rakamı yıl sonunda 3 binin üzerine taşımayı amaçlıyoruz. Türk markaları yıl sonunda yurt dışında 500 yeni mağaza hedefini aşacak." diye konuştu.

Markalarını Türk ekonomisinin ve perakende sektörünün "ekonomik özel kuvvetleri" olarak adlandırdıklarını dile getiren Öncel, yakın gelecekte çok daha önemli başarılara imza atacaklarını vurguladı.

Haberin Devamı