Gazete Vatan Logo

Yoğurt tarifi ile gaz problemine son

Dr. Fevzi Özgönül, gaz giderici bitkileri kullanarak gaz probleminizden kurtulmanın mümkün olduğunu belirtti.

Yoğurt tarifi ile gaz problemine son

Dr. Fevzi Özgönül, “Gazlar, insanların sindirim sistemlerinde meydana gelen ve kişinin sindirim kanalında oluşan faz nedeniyle çıkan ses bazı zamanlar insanları utandırıcı ve rahatsız edici biçimlere sokabilir. Bunlardan kurtulmanız için bazı faktörlere dikkat etmeniz gerekiyor, aşırı yutulan havadan ve yediğiniz yiyeceklerden içeceklerden kaynaklanan durumlar olabilir. Her insanda görülebilecek olan mide gazı rahatsızlığı sindirim sistemi ile on iki parmak bağırsağına kadar olan boşlukta sıkışma yaratan gazlardır” dedi.

Gazın, herkesin yaşadığı bir şey olmasına rağmen, bazı insanlar için diğerlerine göre daha fazla sorun çıkardığını ifade eden Özgönül, “Aşırı gaz bazen rahatsız edici olmaya başlayabilir veya ağrılı bile olabilir. Yine de beslenmeniz de yapacağınız bazı basit değişiklikler gaz oluşmasını önleyebilir ve aynı zamanda sindiriminize yardımcı olabilir. Reçete gerekmeksizin uygulayabileceğiniz gaz giderme yöntemlerine ek olarak, mutfaklarda yaygın olarak bulunan bazı malzemeler, gazı doğal yollarla iki kat fazladan gidermenize yardımcı olabilir. Vücuttan gazı daha hızlı atabilmek için doğal yöntemlere başvurmak da fayda vardır. İlk yapılması gerekenlerden biri sindirime yardımcı gıdaların tüketimidir. Bu sayede gazın vücuttan hızlıca atılmasında yardımcı olursunuz. Çok yağlı, şekerli gıdaları ise tüketmemeye özen göstermekte de yarar var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dr. Özgönül, gaz giderici yoğurt tarifini şöyle açıkladı:

“Bu karışımı özellikle size gaz yapan yiyecekleri yedikten sonra tüketmenizi öneriyorum.

Malzemeler: 1 çay kaşığı rezene tohumu, 1 çay kaşığı dereotu tohumu,1çay kaşığı Frenk kimyonu,1 çay kaşığı anason ve yoğurt

Yapılışı: Kasenin içine belirtildiği miktarda malzemeleri koyup karıştırın ve yemek sonrasında tüketin. Yoğurt yerine isteyenler su ile de karışım yapabilir.”