Gazete Vatan Logo

YKS ek yerleştirme tarihleri belli oldu

ÖSYM, üniversiteli olmak için YKS’ye giren ve merkezi yerleştirmede bir bölüme giremeyen öğrenciler için yapılacak ek yerleştirme tarihlerini açıkladı.

YKS ek yerleştirme tarihleri belli oldu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında yapılacak ek yerleştirmelerin tarihleri belli oldu. Adaylar, 5-11 Eylül’de T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin internet adresinden tercihlerini yapabilecek.

EK YERLEŞTİRMEDE TERCİH ÜCRETİ 20 TL OLARAK AÇIKLANDI

Adaylar, ek yerleştirme için tercihlerini ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlanan ek yerleştirme kılavuzuna göre yapacak. Ek yerleştirme ücreti ise 20.00 TL olarak belirlendi. Adayların, bu ücreti, 12 Eylül saat 23.59’a kadar yatırması gerekiyor. Yatırmayanların tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacak. Şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından yerleştirme ücreti alınmayacak.

24 TERCİH HAKKI VAR

2019-YKS merkezi yerleştirmede bir bölüme yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmeden yararlanamayacak. Sadece merkezi yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş adaylar, başvurabilecek. Adaylar, 24'ü geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabilecek. TYT puanı 150 ve üzeri olanlar, Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını tercihleri arasında gösterebilecek. İlgili AYT/YDT puanı 180 ve üzeri olanlar ise, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını da listelerine yazabilecek.

Haberin Devamı

2019-YKS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA EK YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN