Gazete Vatan Logo

Yılmaz'ın oğullarının şansı döndü!

Atiye Sokak trafiğe kapanmasaydı restoranı kapatmayı düşünüyorduk

Mesut Yılmaz’ın oğulları Yavuz ve Hasan Yılmaz, 1.5 yıl önce restoran işine girdi. CFS İstanbul Yatırım’ı kuran 2 kardeş önce Nişantaşı’nda Quick China’yı açtı. 3.5 milyon lira yatırım yaparak Cafe Fiera ile Elio markalarıyla birlikte 4 restoranlık bir zincir oluşturan kardeşlerin şansı zarar ettikleri için çıkmayı düşündükleri Nişantaşı’nda Atiye Sokak trafiğe kapatılınca döndü. Yavuz Yılmaz, “6 ay öncesine kadar zarar ediyorduk, mutlu değildik. Devam edip etmemeyi düşünüyorduk. Allahtan Atiye Sokak trafiğe kapatıldı, işlerimiz açıldı. Geçen ay itibarıyla kâra geçtik” dedi.

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın oğulları Yavuz ve Hasan Yılmaz, 1.5 yıl önce restoran işine adım attılar. Mayıs 2009’da kurdukları CFS İstanbul Yatırım A.Ş. şirketi bünyesinde önce Nişantaşı’nda Ankaralı Quick China’nın İstanbul şubesini açan iki kardeş, 1.5 yıl içinde 3.5 milyon lira yatırım yaparak Cafe Fiera ile Elio markalarıyla birlikte 4 restoranlık bir zincir oluşturdu. Son olarak Sedef Adası’nda Elio Sedef’i açtıklarını söyleyen Yavuz Yılmaz, bu alanda büyüme planları yaptıklarını belirtti. Geçen yıl 2.5 milyon lira ciro yaptıklarını, bu yıl yüzde 300 büyüyerek ciroyu 7 milyon liraya çıkaracaklarını kaydeden Yılmaz, “Böylece 2012 hedefimizi 1 yıl önceden tutturmuş olacağız. 2014 hedefimiz 25 milyon lira ciroya ulaşmak. Bunun için yılda en az 2 restoran açmayı hedefliyoruz” dedi.

Kiralar ve maliyetler yüksek

RAS Turizm’in sahipleri Ruhsim ve Aydın Samanlı’nın işletmeciliğini yaptığı Elio restoranların paket servis hizmeti veren şubelerini açacaklarını da anlatan Yavuz Yılmaz, bunlardan ilkini İstinye’de açacaklarını, diğer hedef bölgelerinin Ataşehir ve Maslak gibi beyaz yakalıların çalıştığı yerler olduğunu vurguladı. Elio icin Bebek ve Bağdat Caddesi’nde yer aradıklarını belirten Yılmaz, restoran işinin sanıldığı gibi kârlı olmadığını, ciddi yatırım gerektirdiğini ifade etti. 6 ay öncesine kadar zarar ettikleri için Nişantaşı’ndan ayrılmayı düşündüklerini belirten Yılmaz, “Burada kiralar çok yüksek. Maliyetler yüksek. Açıkçası çok da mutlu değildik. Devam edip etmemeyi düşünüyorduk. Allahtan restoranların olduğu Atiye Sokak trafiğe kapatılınca hareket arttı. Burası yeniden gözde bir yer haline geldi, işlerimiz arttı. Cirolarımız arttı ve geçen ay itibariyle kara geçtik” diye konuştu.

Bize iltimas geçilmedi

Atiye Sokak’ın trafiğe kapatılması ile ilgili eleştirilerin bir kısmının haklı, bir kısmının ise haksız olduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti: “Biz buraya 1.5 yıl önce geldik ve sokağın kapatılması gündemde değildi. Biz ve Tansu Çiller’in oğullarına iltimas geçildiği söyleniyor. Hatta bazen çok daha ağır eleştiriler yapılıyor ama bize iltimas geçilmedi. Haberimiz yoktu, bizim için büyük bir şans oldu. Biz kurallara uymak için elimizden geleni yapıyoruz. Ses seviyesi, masaların kaldırıma taşması gibi detaylara büyük özen gösteriyoruz. Kaldı ki sokağın kapatılması çok iyi oldu. Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül çok iyi bir iş yaptı. Buradaki birçok işletme kapanacaktı şimdi hepsi iş yapıyor. Biz babamdan dolayı eleştirilere açığız ama insanlar birlikte yaşamayı, eleştiri yapmadan önce dinlemeyi de bilmeli. Atiye Sokak’ı yeniden trafiğe açmak değil sorunları çözmek öncelik olmalı.”

Beyoğlu veya Galata’da butik otel açacağız

YAVUZ Yılmaz, restoran işine kardeşi Hasan Yılmaz’ın isteğiyle girdiklerini söyledi. Yılmaz, “Kardeşim ABD’de okurken restoran ve otel işine girmek istiyordu. Okulu bitince ona teklif ettim ve ilk adımı attık. Restoranla ilgili işlerimiz yolunda gidiyor. Otelcilik ile ilgili de hedeflerimiz var. İstanbul’da Beyoğlu, Galata veya Şişhane taraflarında yer arıyoruz. 30-40 odalı, hatta 100 odalı bir butik otel kurmak istiyoruz. Ortak olmak isteyen dostlarımız da var. Belki daha ilerde Çeşme veya Bodrum’da yine bir butik otel düşünebiliriz.”

Restoran dışında inşaat sektöründe de faaliyet gösterdiklerini, Yaşar Aşçıoğlu’nun oğulları Cenk ve İrfan Aşçıoğlu ile Selenium İnşaat’ta ortak olduklarını anlatan Yılmaz, “Enka’nın Arnavutluk projesinde taşeronluk aldık ve bitirdik. Şu anda Eskişehir’de hızlı tren projesinde çalışıyoruz. Kardeşim ticarete alışıyor, restoran işini büyütüyor. Ben bir süre onunla devam edeceğim, sonra ona bırakacağım. Ben inşaata yoğunlaşacağım” diye konuştu.

Babam siyaseti bıraktı diye bayram ediyorum, artık rahat rahat ticaret yapıyoruz

YAVUZ Yılmaz, babasının siyasi kimliğinin işlerine nasıl yansıdığını sorduğumuzda, şu yanıtı verdi: “Babam siyaseti bıraktı diye çok mutluyum, bayram ediyorum. Hiç olmadığım kadar rahatım. Artık rahat rahat ticaret yapıyoruz. Babam aktif siyaset yapsaydı zaten ticaret yapmamıza izin vermezdi. Babamdan dolayı sürekli eleştiri gelmesine alışığım. Bu eleştirilerin pozitif yönlerine konsantre oluyorum.”

Ak Apartmanı ve Çiller kardeşler iyi reklam oldu!

MESUT Yılmaz’ın oğulları Yavuz ve Hasan Yılmaz ile Tansu Çiller’in oğulları Mert ve Berk Çiller, Nişantaşı Atiye Sokak 7 numaradaki Ak Apartmanı’nda yan yana restoran açtı. Mesut Yılmaz’ın oğulları Ak Apartmanı’nın sol taraftaki girişinde, Elio’yu açtı. Çiller’in oğulları ise Ak Apartmanı’nın sağ tarafındaki girişine Hardal restoranın ikinci şubesini açtı. Yavuz Yılmaz, bu durumla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Çiller’in oğulları ile tanışmıyorum ama yan yana ve Ak Apartmanı’nda olmamız iyi oldu. Zira iyi reklam oldu bizim için... Ortakları dostumuz ve onlarla gayet çağdaş bir ilişkimiz var. Sonuçta aynı işi yapıyoruz. Onlarla da tanışmayı isterim.”

Haberin Devamı