Gazete Vatan Logo

Yılın Otomobili’ne çevreci damgası

Otomotiv Gazetecileri Derneği’nin 3’üncü kez düzenlediği ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışması büyük heyecana sahne oldu. Ödülü Hyundai’nin çevre dostu hibrit modeli IONIQ kazandı.

Yılın Otomobili’ne  çevreci damgası

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 3’üncü kez düzenlenen ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ (TYO) yarışmasının birincisi Hyundai IONIQ Hybrid oldu. OGD üyesi 76 otomotiv gazetecisinden toplamda 3 bin 820 puan alan çevreci otomobil birinciliğe ulaştı. Yarışmanın ilk yılında Skoda Superb, geçtiğimiz yıl da Renault Megane Sedan bu önemli ödülü kazanmıştı. Yarışmanın ilk etabında; 23 aday otomobil arasından jüri üyelerinin oylarıyla en fazla puan alan 7 otomobil finalde yer aldı. Finale kalan modeller “tasarım, yol tutuşu, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı” kriterler açısından sınavdan geçirildi.

Tüketiciye referans olacak

‘Yılın Otomobilini’ belirleyen ikinci etapta Hyundai IONIQ Hybrid (3.820 puan), Peugeot 5008 (3 bin 340 puan), Skoda Kodiaq (2 bin 980), BMW 5 Serisi (2 bin 340), Volkswagen Polo (2 bin 260), Volvo XC60 (2 bin 260), Ford Fiesta (2 bin) modellerini aldığı puanlarla geride bırakmayı başardı. Birinci seçilen Hyundai IONIQ Hybrid, ‘Yılın Otomobili’ logosunu 1 yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanabilecek.

Haberin Devamı

Törende konuşan OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasınının tüketiciler için yol gösterici özelliğinin bulunduğuna dikkat çekti. Sandık, yarışmanın tüm aşamalarında finalistler otomobiller arasında büyük bir rekabetin yaşandığını belirterek, “Seçimimizin tüketicilerin otomobil satın alırken, ‘Yılın Otomobili’ yarışmasını referans olarak görmesi bizler için çok önemli. 3’üncü yılımızda bunu başarmış olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Dünyayı güzelleştirelim

‘türkiye’de Yılın Otomobili’ ödülünü alan Hyundai Assan Genel Müdür Yardımcısı Murat Berkel, otomotiv gazetecilerinin verdiği bu ödülden büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. Berkel, şunları kaydetti: “Öncelikle Otomotiv Gazetecileri Derneği’ne çok teşekkür ediyorum. Bugün çevreci otomobiller dünyayı yaşanabilir kılmak için çok önemli. Çocuklarımıza çok güzel bir dünya bırakmak için hibrit teknolojisi büyük bir önem taşıyor. Dünyayı nasıl güzelleştiririz ve nasıl temiz bir gelecek bırakırız biz otomotiv üreticileri olarak bunu düşünüyoruz.”

Haberin Devamı