Gazete Vatan Logo

Yılbaşı gecesi dansözsüz olmaz

Yeni yıl gecelerinin vazgeçilmezi dansöz şovları azaldı. Oryantal Didem Kınalı “Seyirci eskisi gibi oryantal izlemek istiyor. Bunu özlediler” diyor.

Yılbaşı gecesi dansözsüz olmaz

2016 senin için nasıl geçti? Yılın son günleri daha da bir yoğun geçiyordur diye düşünüyorum...

Evet çok koşuşturmalı geçiyor ama ben çalışmayı çok seviyorum. Gündüz saatlerinde de bir iş olsa da çalışsam diyorum. Bu arada babam rahatsız akciğer kanseri olduğunu iki ay önce öğrendik. Haftanın dört günü çalışıyorum geri kalan zamanda hastaneye gidiyoruz. 2016 maddi manevi çok kötü geçti. 2017’de sağlık, mutluluk ve terörün bitmesini bekliyorum. Dilerim herkes bu yeni yılda ferah haberler alır.

Bu durumu işine ve sahne performansına yansıtmamayı nasıl başarıyorsun?

Aslında ister istemez modum düşük oluyor. Ama maskeyi takıp sahneye çıkmak zorundayım. Beni izlemeye gelen insanların hiçbir günahı, suçu yok.

Bu yıl seni nerede, hangi kanalda izleyeceğiz?

Yeni yıllarda Kıbrıs’ta 4-5 işe giderdim. Şimdi ise Türkiye’de kanallardan, işletme ve otellerden oryantale talep yok ama halk bu dansı izlemek istiyor. Bu yıl sadece Fox TV’de bir program için kamera karşısına geçtim. Ama normalde 4-5 kanalda bu olmalıydı, eskiden olduğu gibi. Bu konuda bana çok yanlış yapılıyor. Bir televizyon programında dans etmeyi çok özledim.

Haberin Devamı

Oryantal öğrenmeye ilgi nasıl?

Çok fazla talep var. Özellikle yurt dışında çok öğrencim var. Dans etmek çok kolay ama ders vermek zor. Dilden ötürü yabancılara bazen teknikleri anlatmada zorlanıyordum. Ama artık anlaşmaya başladık.

Dansın özüyüz ve biz de sanatçıyız

Oryantali seks objesi olarak görmelerine ne diyorsun?

Buna hak veriyorum. Çünkü oryantal yapanlar bunu teşhircilikle karıştırıyor. Oryantal seksi bir dans ama asla teşhircilik değil. Bunu teşhircilikle yapanlar da oryantal değil. Her dansta seksilik var. Nasıl bakarsan öyle görürsün. Beni yaptığım sanatla izlersen benden iyi şeyler alabilirsin. Ama başka türlü izlemek istiyorsan o zaman striptiz kulübüne gideceksin.

Sert kuralların var mı?

Olabildiğince vücudumu kapatıp danslarımın izlenmesini istiyorum. Bir organizasyona gidiyoruz sahneyi sanatçıya göre dizayn ediyorlar. Şarkıcıya sanatçı, bize dansöz deniyor. Evet dansın özü, dansözüz ama aynı zamanda biz de sanatçıyız. Bir saat dans etmemi bekliyorlar öyle bir şey olamaz. Diğer oryantaller iki şarkıda dans edip sonra masaları dolaşmaya başlıyor ama ben bunu yapmam. Masa dolaşıp para toplamam. Şovumu yapar sahneden inerim. Bazı patronlar beni masalarına içki içmeye çağırıyor asla gitmem. Zaten gitmediğim için aldığım işler azaldı.

Haberin Devamı

Oryantal dünyanın her yerinde yükselişte

Yurt dışına workshoplar yapmaya nasıl başladın?

İnternetten videolarımı çok takip ediyorlar. Yabancı ülkelerde çok seviliyor ve tanınıyorum. Bunu en iyi Şangay’a gittiğimde anladım. Daha uçaktan iner inmez benimle fotoğraf çektirme sırasına girdiler şok oldum. Orada nasıl olduysa oryantal almış başını gitmiş. Şimdi bu durum Rusya ve Ukrayna’ya geçti. Bunlar dışında Amerika, Güney Amerika, Afrika, Berlin, Fransa, İspanya gibi yerlerde de çok talep var. Oralardan şov ve workshop yapmam için davet alıyorum. Şimdi Arjantin’e gideceğim.