Gazete Vatan Logo

Yeşili bol mavisi sonsuz Doğu Karadeniz...

2010’da Doğu Karadeniz’i ziyaret eden turist sayısı 30 bindi. Bu sayı geçen yıl yarım milyonu aştı. Bölge, turizm cenneti olmuş durumda.

Memleketin en güzel, en huzurlu yerlerinden Karadeniz... Tablolardan fırlamışcasına yemyeşil yaylaları, vadileri ve kendine has renkli insanlarıyla son yılların turizm gözdesi bir bölge burası. Son dönemde özellikle Rusya’yla yaşanan problemlerden ötürü, Akdeniz şeridinde pek çok otel boş kalmış ve alıştığımız görüntüleri görememiştik. Ancak o boşluğu Karadeniz bölgesi, otelleri de Araplar doldurdu. Çünkü bu yıl bölgeye giden yabancı turistlerin yüzde 70’i Araplar’dan oluşuyor. İlgi çekici bir diğer istatistik de, 2010’da Doğu Karadeniz bölgesinde 30 bin civarında olan turist sayısının geçen yıl yarım milyonu aşması.

Belgesel kanalı beIN İz ile Tatilbudur.com’un yeni projesi olan, “Ünlülerle Geziyorum” turu kapsamında belgeselci İsmail Şahinbaş’ın rehberliğinde Doğu Karadeniz bölgesini gezme fırsatı bulduk.

Turistler Ayder’den vazgeçemiyor

Çamlıhemşin, bir tarafında Ayder yaylası, diğer tarafında Zilkale olan, doğal güzellikler açısından çok şanslı bir Rize ilçesi. Hava sıcaklığı ortalama 15 derece. Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösteriliyor. Fırtına Vadisi boyunca konaklamak için birçok otel ve pansiyon mevcut.

Haberin Devamı

Büyüleyen şelaleler Mençuna ve Palovit
Türkiye’nin en önemli ve görkemli şelalelerinden Artvin’de yer alan Mençuna ve Rize’deki Palovit de uğrak noktalarından. Özellikle Mençuna şelalesine yürürken vadinin derinliklerine giriyor ve bu dünyadan adeta kopuyorsunuz. Cesaret edebilirseniz kendinizi buz gibi suyun içine bırakın ve doğanın sesine kulak verin.
Karagöl’de kamp yapabilirsiniz
Tarihi köprüleri hayranlıkla seyredip virajlı yolları aşarak ulaşacağınız Borçka Karagöl, 2002 yılında alınan bir kararla tabiat parkına dönüştürüldü. Artvin’in en çok ziyaret edilen yeri olan gölün enfes manzarasının tadını çıkarmak isterseniz etrafta yer alan kamping noktalarını tercih edebilirsiniz.