Gazete Vatan Logo
Magazin Yeşilçam oyuncusu hayatını kaybetti

Yeşilçam oyuncusu hayatını kaybetti

Ses sanatçısı Onur Akay, çok sayıda sinema filminde başrol oyunculuğu yapan oyuncu Funda Ersin’in, vefat ettiğini duyurdu.

Yeşilçam oyuncusu hayatını kaybetti

Bir dönem oynadığı filmlerle adından söz ettiren sinema sanatçısı Funda Ersin, vefat etti

Acı haberi ses sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu. “Mesleğine aşıktı ama küstürülmüştü” başlıklı bir yazı yazan Akay, “1974 yılında Ediz Hun ve Hale Soygazi’nin başrol oynadığı ve Münir Özkul’dan Adile Naşit’e kadar efsane oyuncuların yer aldığı, ‘Gariban’ isimli filmde rol alarak Yeşilçam’a giren ve bir dönem Yeşilçam’da adından söz ettiren usta oyuncu Funda Ersin’i, maalesef bu sabah kaybettik.” dedi.

'ONU KÜSTÜRMÜŞLERDİ'

Cenaze bilgilerinin henüz netleşmediğini de açıklayan Onur Akay, “Uzun süredir sağlık problemleri yaşayan ve çok sayıda filmde başrol oyunculuğu da yapan Funda Ersin, mesleğine aşıktı ama onu küstürmüşlerdi. Yeşilçam’a küsen Ersin, hayatını seslendirme yaparak kazanıyordu. Gariban, Heykel, Gelincik, Kin, Acı Yol, İlk Aşk, Kahkaha Marketi, Guguk Kuşu, Düğüm gibi çok sayıda filmde rol almış ve 1974 yılında ise, 'Kızım Ayşe' isimli filmde Deniz Erkanat'ın küçüklüğünü oynamıştı. Mekânı cennet olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı