Gazete Vatan Logo

Yerli tüketim seferberliği

‘Yerli Üretim’ logosu, yerli ve milli ürüne ilgiyi artırarak ekonomiye destek seferberliği başlattı. Vatandaşların bilinçli bir şekilde bu ürünleri tercih ettiğini belirten TESK Başkanı Palandöken, “Ekonomiye katkısı büyük olacak” dedi.

Yerli tüketim seferberliği

Türkiye, son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalara karşı en güzel cevabı yerli ürünlerine ilgiyi artırarak veriyor. Yerli ürünleri tüketmek; çiftçimize, sanayicimize en büyük destek. Ekonomik kalkınmanın ilk kuralı. Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye’de üretilen mallar için etiketlerin üzerine yerli olduğunu belirtir nitelikte ayırt edici işaret zorunluluğu getirilmesi tüm Türkiye’de yerli ve milli ürün kullanımına yönelik seferberliği de beraberinde getirdi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ‘Yerli Üretim’ logosunu tanıtarak Türkiye’de yerli üretimin artışa geçmesi ve vatandaşların Türk Malı ürünlere yönelmesini sağlayacak yeni düzenleme hakkında da bilgi verdi. Bakan Pekcan’ın, ülkelerin kendi tükettiklerini üretmeden zenginleşmesine imkan olmadığının altını çizerek, “Varsa da bu kısıtlı olacaktır” dedi. Pekcan, ayrıca Türkiye’ye güvenen üretim yatırımını ülkemizde yapan, Türk vatandaşlarını istihdam eden markaların da bu logoyu kullanabileceğini söyledikten sonra logolu ürünler 3 Ekim’den itibaren raflardaki yerlerini aldılar. Bu önemli adımın ardından vatandaşın bu logoyu taşıyan ürünleri daha çok tercih etmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Logolu ürün tercih ediliyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yerli üretim logosunun Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenmiş şekil ve uygulamaya uygun olarak kullanılması gerektiğini vurguladı.

Palandöken, malın üzerinde bulunması zorunlu unsurlara dikkat çekerek, şunları kaydetti:

Denetimler artmalı “Yerli Üretim logolu ürün kullanımının satışları olumlu etkilediğini ve vatandaşın bilinçli olarak bu ürünleri tercih ettiğini görmekteyiz. Bu uygulama ekonomimize de büyük katkı sağlayacaktır. Burada dikkat etmemiz gereken bir husus var. Kullanılan logonun yönetmelikle belirtilen standartlarda olması gerekiyor.” Standartlara uymayan bir etiketin tespit edilmesi halinde söz konusu aykırılığın ilgili bakanlık, belediyeler ve ilgili odalar tarafından valiliğe gönderileceğini vurgulayan Palandöken, “Başta et olmak üzere, çok tüketilen gıdalarda yerli ürün olmamasına rağmen yerli üretim logosu bulunduranlar hakkında şikayetler aldık. Böyle fırsatçılara kesinlikle göz açtırılmamalı ve denetimler sıklaştırılmalı” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı