Gazete Vatan Logo

Yerli hibritle rekor

İlk yerli hibrit ve SUV modeli C-HR’ı bantlardan indiren Toyota Türkiye, 6 ayda 1 yıllık üretim ile ihracata ulaştı. Şirketin ihracatı yüzde 350 artarken, üretim 3 vardiyayla tarihi zirveye çıktı

Yerli hibritle rekor

450 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’nin ilk hibrit ve SUV modeli olan

C-HR’ı bantlardan indiren Toyota Otomotiv Sanayi, yılın ilk yarısında üretim ve ihracat rekoru kırdı. Şirket CH-R’ın rüzgarıyla Ocak-Haziran döneminde üretimini yüzde 210 artırarak 145 bin 230 adede ulaştırdı. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 2016’nın tamamında gerçekleştirdiği üretime bu yılın 6 ayında yaklaştı.

En büyük pazar ABD

Toyota Türkiye’nin ihracatta gösterdiği atak dikkati çekti. Şirketin ihracatı ilk 6 ayda yüzde 350 artışla 128 bin adet olarak gerçekleşti. Böylelikle geçen yılın tamamında yaptığı ihracatı solladı. Sakaryalı üretici, 2016’nın Ocak-Haziran döneminde 116 bin aracı dünya pazarlarına göndermişti.

Şirket, Corolla ile Verso’dan sonra ürettiği üçüncü modeli olan C-HR ile Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkelerinin yanı sıra ABD, Kanada, Tayvan gibi ülkelere ihracata başladı.

Toyota Türkiye, SUV modeliyle 100 ülkeye ulaştı. Fabrikanın en fazla ihracat yaptığı ülkeler arasında en önemli sırayı ABD, Fransa, Almanya ve İngiltere alıyor.

Haberin Devamı

Üretim katlanacak

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye CEO’su Hiroshi Kato, yılın ilk yarısını üretim ve ihracat rekoruyla tamamladıklarını söyledi. Kato, 2017 hedeflerini şöyle aktardı:
“C-HR’ın rüzgarıyla birlikte artırdığımız toplam kapasitemizi tam anlamıyla kullanarak yıl sonunda 280 bin adet araç üretmeyi planlıyoruz. Bu durum, 2016 yılı üretimimizi neredeyse 2 kat artırmamız anlamına geliyor. Üretimimizin yüzde 85’ini yani
231 bin aracı 100 ülkeye ihraç ederek bir başka rekor kıracağız. Üretim hacmimizin yüzde 63’ünü C-HR, yüzde 28’ini Corolla, yüzde 9’unu Verso oluşturacak.”