Gazete Vatan Logo

TSYD Adana Şubesi’nin yeni hizmet binası törenle açıldı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şubesi’nin yeni inşa edilen hizmet binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

TSYD Adana Şubesi’nin yeni hizmet binası törenle açıldı

Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi’nin geçen Temmuz yaşanan yangın nedeniyle büyük hasar gören hizmet binası, Doğu Akdeniz Müteahhit Birlikleri Federasyonu ve inşaat firmalarının katkısıyla yeniden inşa edildi. Binanın açılışı için Nihat Geven Tesisleri’nde gerçekleşen törene Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, spor paydaşları, TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir ve TSYD Adana Şube Yönetim Kurulu ile birlikte TSYD üyeleri katıldı.

Törende konuşan TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, TSYD’nin 61 yıllık geçmişi olduğunu hatırlattı. Tongsir, “TSYD olarak 2 binin üzerinde üyeye sahip gazeteci, kameraman, muhabir, yazar ve foto muhabiri ile hizmet veren çok büyük bir sivil toplum kuruluşuyuz. Türkiye’nin en iyi sivil toplum örgütüyüz. Adana bizim için çok önemli. Bir felaket yaşadık. Kaza sonucu binamız yandı. DAİMFED ile birlikte iş birliği yaptık. DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu ile birlikte buluştuk, kendileri bütün ekibiyle birlikte bu tesisi yapmayı uygun buldu. DAİMFED öncülüğünde inşaat firmalarına da sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Alkışlıyorum. Bir birlik ve beraberlik de belediyelerimizde yaşadık. Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi bizlere son derece katkı sağlayarak ayakta durmamızı sağladı. Valimiz her zaman arkamızda oldu, gurur duyuyoruz. Başta yönetim kurulu başkanımız Engin Kanber ve yönetim kurulu ile tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘SPOR, BERABERLİĞİ OLUŞTURAN BİR UNSURDUR’

Vali Yavuz Selim Köşger ise “Küçük bir felaketin arkasından Adanalı müteahhitlerin katkısıyla bina yapıldı. Spor, birlik, beraberliği ve kardeşliği oluşturan bir unsurdur. Spor yazarları da bu pozitif aktiviteyi kalemlerini kullanarak katkı koyuyor. TSYD’nin sporda çok önemli yeri var. TSYD Adana Şubesi ve Genel Merkezi köklü bir dernek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından TSYD Adana Şubesi’ne hizmet verenlere ödül ve plaketleri verildi. Plaket töreninin ardından kurdele kesildi ve davetliler, binayı gezdi.

Haberin Devamı