Gazete Vatan Logo

Yeni Toyota Corolla tanıtıldı

Toyota’nın sevilen aracı Corolla, Çin’de düzenlenen Guangzhou Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı. Yeni görünüme kavuşan araç, şimdiye dek üretilmiş en sportif Corolla olma özelliğine sahip. Yeni Toyota Corolla, artık daha güçlü ve yakıt cimrisi. Peki, Toyota Corolla ne zaman satışa çıkacak? Motor seçenekleri neler? Yeni Toyota Corolla hakkında her şey haberimizde.

Yeni Toyota Corolla tanıtıldı

Tüm zamanların en çok satan araçlarından Toyota Corolla, yenilenen tasarımıyla gün yüzüne çıktı. Çin'de düzenlenen Guangzhou Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtılan yeni Corolla, ilk bakışta sportif görüntüsü ve geniş ön ızgaralıklarıyla dikkati çekiyor.

2019 yılında satışa çıkacak yeni Corolla, bugün 12.nesline kavuştu. 1966 yılından beri üretilen araç, eskisinden daha güçlü ve yakıt cimrisi olduğu açıklandı.

Yeni Toyota Corolla 2 motor seçeneğine sahip olacak

Toyota yaptığı açıklamada, Corolla'nın 2 motor seçeneğine sahip olacağını açıkladı. Bunlardan ilki kendi kendini şarj edebilen hibrit sisteme sahip 1.8 litrelik benzinli motor. Yakıt tüketimi konusunda oldukça cimri olan yeni Corolla, 100 kilometrede 3.4 litre yakıt tüketecek.

Diğer motor seçeneğiyse 1.6 litrelik benzinli ünite. 6 ileri manuel ve genellikle Japon otomobil üreticilerinin tercih ettiği CVT otomatik şanzıman seçenekleriyle gelecek. Yeni Toyota Corolla, sahip olduğu 1.6 litrelik motor seçeneğiyle 100 kilometrede 5.8 litre yakıt tüketecek.

Haberin Devamı

Yeni Toyota Corolla ne zaman satışa çıkacak?

Yeni Toyota Corolla'nın 2019 yılında satışa çıkması bekleniyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre, Corolla Sedan gelecek yılın ilk çeyreğinde satışa sunulacak. Yeni Crolla, Honda Civic ve Mazda3 ile rekabet edecek.