Gazete Vatan Logo

Yeni S-Serisi’yle otonom devrimi

Mercedes’in amiral gemisi S-Serisi yeni yüzüyle Türkiye yollarına çıktı. E-Serisi’nin tasarımına hafif dokunulurken, esas yenilikler motorda ve teknolojide gerçekleştirildi.

Yeni S-Serisi’yle otonom devrimi

469 beygir güç üreten V8 çift turbo beslemeli S 560 4MATIC ile Mercedes tarihinin en güçlü dizeli S 400 otomobilde dikkati çekiyor. 3 litrelik dizel motor 340 beygir güç ve 700 Nm tork üretiyor. Araç 0’dan 100 km hıza sadece 5.4 saniyede ulaşıyor.

Yeni S Serisi’nde geliştirilen Intelligent Drive ile otonom sürüşe giden yolda önemli bir adım atılmış. Sürücüyü mesafe takibi ve direksiyon yönlendirmesinde daha da konforlu destekleyen Aktif Takip Yardımcısı DISTRONIC ve Aktif Direksiyon Yardımcısı, viraj veya kavşak öncesinde seyir hızını otomatik olarak ayarlıyor. Aktif Şerit Değiştirme Yardımcısı ile ilave fonksiyonlara kavuşan Aktif Acil Durum Fren Yardımcısı gibi elektronik yardımcılar da sürüş güvenliğini sağlama noktasında destekliyor.

Yeni S-Serisi’nin direksiyonunda dokunmatik kumanda panelleri bulunuyor. Bu yüzeyler tıpkı akıllı cep telefonlarında olduğu gibi dokunma ve kaydırma hareketlerine cevap veriyor. Böylece sürücü ellerini direksiyondan ayırmadan bilgi ile eğlence sistemini yönetebiliyor.

Haberin Devamı