Gazete Vatan Logo

Yeni Qashqai’ye akıllı güvenlik

Türkiye ve Avrupa’nın en çok satan SUV modeli Qashqai yenilendi.

Yeni Qashqai’ye akıllı güvenlik

Türkiye ve Avrupa’nın en çok satan SUV modeli Qashqai yenilendi. Ön yüzüyle daha dinamik bir görünüme kavuşan araçta; V-motion ızgara, tamponda motor hava delikleri, bumerang formlu LED gündüz farları öne çıkıyor.

Çarpışma önleme sistemine sahip olan Qashqai, yaya algılayan sisteme de kavuştu. Sistem radar ve kamera kombinasyonu ile çarpışmaları önlemeye yardımcı oluyor. Akıllı yol kontrolü, akıllı sürüş kontrolü, aktif motor freni, akıllı otomatik far asistanı, akıllı yorgunluk algılama sistemi, akıllı çevre görüş sistemi ve akıllı park sistemi, SUV’da yer alan diğer özellikler.

Yeni Qashqai’de 2 dizel ve 1 benzinli motor seçeneği yer alıyor: 1.5 lt 110 beygir dizel, 1.6 lt 130 beygir dizel ve 115 beygir güç üreten

1.2 lt benzinli. 1.5 litre dizel motorlu Qashqai, 100 km’de ortalama 3.8 litrelik yakıt tüketimiyle öne çıkıyor.

Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, “Qashqai yalnızca sahip olduğu teknolojilerle değil iç ve dış tasarımıyla da 10 yıldır sınıfının öncüsü konumunda. Şimdi yapılan premium yeniliklerle kuralları baştan yazacak. Yeni Qashqai, Nissan’ın Intelligent Mobility vizyonunun güçlü bir yansıması olan akıllı güvenlik özelliklerini, tasarımı ve konforu birleştirerek yeni dönemde şehrin hâkimi iddiasını sürdürecek” dedi.

Haberin Devamı