Gazete Vatan Logo

Yeni iPad Pro bu Haziran'da geliyor!

Apple'ın bu yılın ikinci çeyreğinde, Haziran ayı gibi Face ID'li yeni bir iPad Pro’yu piyasaya sürebilir. Ayrıca, yakın zamanda ortaya çıkarılan ilk iOS 11.3 beta sürümünde, Apple'ın TrueDepth kamera sistemine sahip yenilenmiş bir iPad Pro'ya işaret eden ipuçlar da vardı.

Yeni iPad Pro bu Haziran'da geliyor!

Apple geçen sene çentikli ekrana sahip iPhone X'i piyasaya sürdüğünde akıllı telefonun Face ID özelliği tüketicilerin ilgisini hızla kazandı. Cupertinolu şirketin ileri teknolojiyi diğer ürünlerine getirip getirmeyeceği ise merak konusu olmuştu. İlginç bir şekilde, bu konuya ışık tutmak için yeni bir rapor ortaya çıktı.

Rosenblatt Securities analisti Jun Zhang tarafından hazırlanan bir raporda Apple'ın, bu yılın ikinci çeyreğinde Face ID'li bir iPad Pro cihazını piyasaya süreceğini iddia ediliyor. Zhang, yenilenen modelin sadece Face ID ile gelmeyeceğini, ayrıca daha ince çerçevelere de sahip olacağıno söyledi. Home butonu da yeni iPad Pro modelinde de bulunmayacak.

Face ID'li yeni iPad Pro'nun 10.5 inç ve 12.9 inç boyutlarında geleceği tahmin ediliyor. Ve eğer Zhang'ın raporu doğruysa, Apple, San Jose, Kaliforniya'daki McEnery Kongre Merkezi'nde 4-8 Haziran'da gerçekleşmesi planlanan yıllık Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) yeni modelleri açıklayacak.

Zhang, Face ID işlevselliğine sahip iPad Pro hakkında bilgi sahibi olan ilk kişi değil. KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın bu yılın sonlarına doğru Face ID'li bir tablet yayınlamaya yönelik iddialarını açıklayan ilk kişi oldu.

Haberin Devamı

Bu arada, Apple'ın bir sonraki iPad Pro aygıtları OLED ekranlarla gelmeyebilir. MacRumors, Apple'ın LCD'leri büyük olasılıkla koruyacaklarını ve OLED ekranları kullanamayacaklarını söylüyor. Çünkü bunların ardında arz, maliyet ve teknolojik sorunlar var. OLED'in dahil edilmesi, yeni cihazların fiyatlandırmasını önemli ölçüde artıracağından, bu durum daha iyi olabilir.

Face ID modelleri ile yeni iPad Pro'nun yanı sıra, Apple'ın bu ay Mart ayında yeni bir 9.7 inç iPad piyasaya süreceği de iddia ediliyor. Daha uygun fiyatlı moelin 259 dolardan satışa çıkması bekleniyor.

Onur Binay / Milliyet.com.tr