Gazete Vatan Logo

Yeni Ford Kuga resmen tanıtıldı!

2020 Ford Kuga, yepyeni görünümüyle dördüncü nesline adım attı. Değişimler sadece görsellikle sınırlı değil zira Mavi Oval, C segmenti SUV modeline iki turbo, iki de hibrit motor seçeneği getirdi.

Yeni Ford Kuga resmen tanıtıldı!

Yeni Kuga, selefine göre 91 kg kadar daha hafif. Buna karşın aracın genişliği ve uzunluğu artmış. Sürüş yüksekliği aşağıya çekilen yeni Kuga, eğimli tavan çizgisi ve güncellenen boyutları ile SUV kimliğini bir miktar kaybetmiş görünüyor. Aslında C-SUV'nin yeni nesli için yerden yükseltilmiş bir Focus desek yeridir.

Kuga'nın büyüyen dış boyutları artan baş, omuz ve kalça mesafesi olarak kabine de yansımış. İçten yanmalı motora sahip modellerde kayar arka koltuk opsiyonu sunan Kuga'nın bagaj hacmi böylece 67 litre büyütülebiliyor. Toplam bagaj hacmi, pandizot üzerini de sayan ABD verilerine göre 1062 litre olacak. Hibrit modeller, koltuk altındaki batarya ünitesi dolayısıyla bu opsiyona sahip olmayacak.
Yeni Kuga'nın kabini ölçülerin yanı sıra teknoloji anlamında da büyük bir ilerleme kaydetmiş. ABD'de giriş paketi S hariç tüm modellerde 8" boyutlu multimedya ekranı standart olarak gelirken 12.3" boyutlu dijital gösterge paneli opsiyon listesinde yer alacak. Normal, Eco, Sport, Kaygan Zemin, Kar ve Kum adında 6 sürüş modu sunan yeni Kuga'da head-up display de sunulacak. Çarpışmadan Kaçınma Asistanı ise yavaş giden veya duran araçlardan kaçma anında direksiyona müdahale ederek sürücüye yardımcı olacak.
Yeni Kuga'nın ABD pazarında satılan ikizi Escape'in dört motor seçeneğiyle satılacağı duyuruldu. Giriş seviyesinde 180 bg sunan, üç silindirli 1.5 EcoBoost turbo benzin seçeneği yer alıyor. 240 Nm tork üreten motor, üzerindeki yük (motor yükü, bagaj veya kişi sayısı değil) az iken bir silindirini kapatarak verimliliği arttıracak. Bir sonraki basamakta ise 250 bg güç, 373 Nm tork sunan 2.0 EcoBoost yer alıyor. Her ikisi de standart olarak önden, opsiyonel olarak dört tekerlekten çekişli gelen motorlarda 8 ileri tam otomatik şanzıman sunulacak.
Daha verimli bir sürüş arayanlar içinse dört silindirli 2.5 litrelik hibrit motora yer verilmiş. Atkinson çevrimiyle çalışan aracın gücü 198 bg olarak açıklandı. CVT şanzımanla eşlenen hibrit Kuga'lar da standart olarak önden çekişli satılacak ancak isteyen müşteriler ekstra ücret karşılığında dört çeker opsiyonunu tercih edebilecek. Kuga'da plug-in hibrit de sunulacak ancak Ford henüz bu paket hakkında fazla detay paylaşmadı. Markanın tahminlerine göre aracın %100 elektrikli menzili 48 km civarında olacak.

Haberin Devamı