Gazete Vatan Logo

Yeni Emlak Bank’tan dönüşüme destek

‘Emlak Bank’ bu yıl yeniden faaliyetine başlıyor. Genel Müdürlüğü Deniz Aksu’nun atandığı Emlak Bank, yeni dönemde KOBİ’lere ve kentsel dönüşüme destek verecek

Yeni Emlak Bank’tan dönüşüme destek

Emlak Bankası, ‘Türkiye Emlak Katılım Bankası Anonim Şirketi’ kısa adıyla ‘Emlak Bank’ olarak yeniden faaliyete giriyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Emlak Bankası’nın atıl durumda ve tasfiye halinde olduğunu hatırlatarak, “Emlak Bankası’nı yeniden güçlendirerek ekonomiye kazandırmak için çalışmalarımızı süratli bir şekilde sürdürüyoruz. Bankamızın olağan genel kurul toplantısını 3 Eylül 2018’de İstanbul’da yapacağız. İnşallah yıl sonuna kadar Emlak Bankası faaliyetlerine başlayacak. Konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak, katılım bankacılığındaki markamızı ‘Emlak Bank’ olarak ortaya koyacağız” diye konuştu.

Katılım bankacılığı

Kurum, bankanın amacını faizsiz bankacılık ilkeleri çerçevesinde katılım bankalarının yapabilecekleri her tür işlemi yürütmek olarak belirlediklerini söyledi. Emlak Bank, bankacılık işlemleri yürütebilecek. Bunun dışında Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ve KOBİ’lere destek verebilecek, kentsel dönüşümü de destekleyecek. Ayrıca borçlanma aracı niteliğindeki sermaye piyasası aracı ve menkul kıymet ihraç edebilecek.

Haberin Devamı

GENEL MÜDÜRÜ DENİZ AKSU OLDU

Emlak Bank’ın yeni genel müdürü ve faaliyet alanına ilişkin ayrıntılar da netleşti. Buna göre, Genel Müdürlük görevine Albaraka Türk Katılım Bankası Kredi Riskinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Deniz Aksu atandı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Aksu, bankacılığa 1995’te Pamuk Bank’ta Kurumsal Portföy Yöneticisi olarak başladı. 2012’de başladığı Albaraka Türk’te 2017’de Kredi Riskinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.