Gazete Vatan Logo

Yeni B-SUV Hyundai’ye pandemide aşı olacak

Pandemi döneminde Hyundai’nin aşısı yeni B-SUV olacak. Firma 70 milyon euroluk yatırımla yeni araç üretimine geçiyor

Yeni B-SUV Hyundai’ye pandemide aşı olacak

Aralık 2019’da yeni i10’u üreten Hyundai Assan 2020 Ağustos sonunda da yenilenen i20’nin üretimine başladı. i20’nin spor versiyonları N ve N-Line ise Şubat 2021’de bantlardan inecek. Markanın A ve B segmenti modellerinin üssü olan Hyundai Assan, şimdi üçüncü modelin imalatına hazırlanıyor. i20 platformu üzerinde üretilecek B-SUV için 70 milyon euro yatırım yapılacak. i10 için 70 milyon euro, i20 hatcback için 80, i20 N ve N-Line için 20 milyon yatırım yapacak olan Hyundai Assan’ın B-SUV’la birlikte toplam yatırım tutarı yaklaşık 240 milyon euroyu bulacak.

En güçlü yerli

Hyundai Assan Başkanı Ickkyun Oh, B-SUV modelinin üretiminin 2021 Mart’ın başlayacağını söyledi. Yepyeni bir araç olan B-SUV’un İ10 ve i20’den sonra İzmit tesislerinde üretilecek üçüncü model olacağını ifade eden Ickkyun Oh, i20’de olduğu gibi B-SUV’da hibrit versiyonu sunacaklarını açıkladı. Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) yarışan i20’nin altyapısı ve gövdesini Türkiye’de ürettiklerini anlatan Oh, “WRC'de kazanılan deneyimle hazırlanacak olan i20 N ve N Line'ın yine Hyundai Assan İzmit Fabrikası'nda üretilecek olması bizleri gururlandırıyor. Ayrıca yeni i20 N, şu ana kadar Türkiye'de üretilen en güçlü otomobil olacak” dedi.

Haberin Devamı

i20 ekimde satışta

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, yeni i20’nin satışına ekimde başlayacaklarını söyledi. Yılın son çeyreğinde 5 bin adet i20 satışı planladıklarını ifade eden Berkel, yıl sonundaki toplam satış hedefinin ise 28 bin adetin üzerinde olduğunu kaydetti. Berkel, “Yeni Tucson ve B-SUV’un satışına 2021’nin ilk çeyreğinde başlayacağız. Elektrikli Kona ise 2021’nin ikinci çeyreğinde gelecek” dedi.