Gazete Vatan Logo

Yeni albümle parladım

Olmazsan Olmaz şarkısı ile yıldızı parlayan Youtube Vevo kanalında 100 milyon izlenmeye ulaşan ilk Türk sanatçı olan Güliz Ayla “Parla” albümü ile geri döndü.

Yeni albümle parladım

Yeni albüm nasıl ortaya çıktı?

Yaklaşık 2 yıldır hazırlanıyordum. Bütün şarkılarda söz ve müzik bana ait. Bu albümde aranjör olarak İskender Paydaş başta olmak üzere farklı isimlerle çalıştım.

Albümün ismi gibi siz de parlamışsınız. Bu imaj değişikliği sadece dış görünüşle mi sınırlı yoksa hayatta da yeni kararlar aldınız mı?

Tabii ki de dış görünüşüm de albümle paralel olarak parladı. Saçlar parladı, makyajdan styling’e bir tarz değiştirdim. Albüm için yazdığım önsözde de belirttim, iyi günü, kötü günü yaşıyorsunuz. Ancak pozitif bir insanım ve şarkılarımla insanın içini parlatmak istiyorum.

Önceki albüm kendi halinde bir kadının iç döküşleriydi. Şimdiki şarkıların hem ismi hem de içeriği birazcık “giderli” gibi...

Aslında naif anlattıklarım da var. Mesela Hodri Meydan epey giderli, birazcık hayat kavgası gibi. Bu albüm biraz daha içsel bir yolculuk oldu, yaşadıklarımdan, hayat hikayemden yola çıktım. Bir de benim ağırlığım var bu defa. Umarım herkes kendisine göre bir hikayeyi seçip, kendiyle özdeşleştirir.

Haberin Devamı

Bir anda patlayan, milyon tık alan sanatçıların ikinci albüm sendromu yaşadıklarını biliyoruz. Beğenilmeme kaygınız var mı?
Elbette var. Çünkü Olmazsan Olmaz şarkısından sonra beklentim epey yüksekti. Bu da hep üretme stresini beraberinde getiriyor. O şarkının hayatımda dönüm noktası olduğunu söyleyebilirim. Yeni albüm de her şeyiyle içime sindi. Herkesin farklı bir zevki var, göreceğiz.
Yerli müzikte kendinizi konumlandırdığınız yer neresi?
10 yıl sonrası için plan yapmadım. Olmazsan Olmaz pek çok mecrada çaldı ve iş ana akıma döndü. Doğal akışında ilerlemesi başarının sırrıydı.
Bir röportajınızda “Şu iş sevdası mahvetti bizi! Tesadüflere inanırım, aşkı kovalamam” diyorsunuz. Peki sizi kovalayanlar neyle karşılaşıyor?
Aslında izole yaşıyorum ilişkilerimi. Bir şeyi saklamak manasına gelmiyor ama ailem ve dostlarımla paylaşabileceğim bir şey bu durum. Hayatta beni motive eden çok fazla insan var. Aşkın bir tesadüf olduğunu, kovalanmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. “Hayatımın her döneminde biri olsun, yalnız kalmayayım” kafasına sahip değilim.
Güzel olunca oyunculuk teklifi de geliyordur muhakkak. Var mı böyle projeler?
Evet geldi ancak öyle bir şey yok gündemimde.
Miami’de konser verecek
Yılbaşında Miami’de konser vereceksiniz. Yurt dışına açılma hedefiniz var mı?
Amerika’nın tek Türk radyosu olan Usa Radyo bir ilki gerçekleştirerek Amerika’da yaşayan Türkler için yeni yıl konseri organize ediyor. Şu an kendi topraklarımda kendi dilinde şarkılarını yazıp söyleyen bir şarkıcıyım. Yurt dışında bir albüm tecrübesi şahane olabilir.

Haberin Devamı